Wikipedia:Landsbybrønden/Interwikilinksortering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Interwikilinksortering[rediger kildetekst]

I stilmanualen står der at interwiki-henvisninger skal skrives nederst i artiklen, og på Hjælp:Henvisninger til andre sprog nævnes det at Sproghenvisninger bør sorteres alfabetisk - men det præciseres ikke, hvordan denne alfabetisering skal foregå: Skal det være alfabetisk efter sprogets navn eller alfabetisk efter sprogets kode? Lad os få argumenterne for sorteringsmetoderne frem - så kan vi altid stemme om spørgsmålet bagefter, hvis der ikke kommer enighed af sig selv. --Palnatoke 1. jun 2005 kl. 11:29 (CEST)

Personlig hælder jeg mest til at sortere efter sprogkoderne, fordi det er nemt at gøre korrekt. Det er heller ikke sårbart overfor sprognavneskift (tænk, hvis no: havde skiftet navn til Bokmål) og de ikke-latinsk-alfabetiserende sprog har deres veldefinerede pladser. --Palnatoke 1. jun 2005 kl. 11:35 (CEST)
Enig. Egentlig burde dette være standard på alle Wikipedia'er. --Martin 1. jun 2005 kl. 11:44 (CEST)
Jeg kan kun se en fornuftig løsning, og den kræver tilretning af Mediawiki: Internt for Wikipedias redaktører bør sorteringen være efter sprogkoden, mens sproghenvisningerne i den færdig artikel bør være sorteret alfabetisk efter præsentationsnavnet, med gruppen af ikke-latinske bogstaver (i en uafklaret rækkefølge) placeret enten før eller efter den latinske gruppe.
Indtil Mediawiki evt. tilrettes, kan jeg derfor kun gå ind for sortering efter præsentationsnavnene, da jeg først og fremmest tænker på præsentationen udadtil, redaktørernes bekvemmelighed må komme i anden række.
Se i øvrigt en:Wikipedia:Language order poll.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 1. jun 2005 kl. 12:30 (CEST)
Som et forsøg på at fremme det skandinaviske samarbejde er der på Skanwiki fremsat et forslag til at de skandinaviske interwikilinks sættes øverst i listen under et usynligt afsnit:
<!--Skanwiki-->
Findes der flere end et overskueligt antal interwikilinks (jeg mener det er fem stk.) skal skanwikilinksene også fremgå i den komplette liste derunder. Jeg ved ikke om I synes det er en god ide? Det er indarbejdet som en generel regel på den nynorske Wikipedia så vidt jeg ved. I øvrigt er jeg mest enig med Kåre i denne diskussion, men er bange for jeg rent praktisk bedst kan finde ud af at placere linksene efter sprogkoden. Mvh Malene Thyssen 1. jun 2005 kl. 20:52 (CEST)
Skanwiki-ideen er en oplagt yderligere dimension på spørgsmålet; den kan kombineres med begge de førnævnte sorteringer - om skanwikierne så skal trækkes ud af interwikilisten eller om de skal være der to gange, er yderligere en mulighed. Puha - vi kommer hurtigt op på mange valgmuligheder. --Palnatoke 1. jun 2005 kl. 21:07 (CEST)
Hvis de skal sorteres efter sprognavnene - hvor skal kinesisk, japansk og hebraisk så stå? Efter unicode nummer? ;-) --Glenn 1. jun 2005 kl. 21:10 (CEST)
Den nynorske wikipedias håndtering af interwikilinksene er kopieret ind på Skanwiki som inspiration: meta:Skanwiki/Interwikilenkjer. Mvh Malene Thyssen 1. jun 2005 kl. 21:43 (CEST)