Spring til indhold

Wikipedia:Landsbybrønden/Kæreste vs. Ægtefælle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ægteskab vs. Parforhold

[rediger kildetekst]

Jeg har kunne konstaterer, at Nico har slettet at Nikolaj Kirk danner par med Karen Mukupa, med begrundelsen at "(kærrester ikke envyklopædisk relevante)". Jeg undre mig over dette, da de har dannet par i ti år og da vi lever i et moderne samfund, hvor folk ikke nødvendigvis bliver gift, men lever i parforhold som om det var ægteskaber? I øvrigt er det underligt at information netop bliver slettet fra fra denne ene biografi, når der findes masser af biografi som indeholder info om parforhold. Er der en politik om, at det kun er ægtefæller der må stå i biografier? Hvis der er, er det så ikke på tide at man overvejer om betydningsfulde parforhold kan nævnes? Mvh Orwell123 (diskussion) 6. jul 2012, 22:11 (CEST)

Som udgangspunkt tror jeg ikke der er forskel på kæreste og ægtefælle. Det jeg umiddelbart ser som det vigtige her, er at påstandene er veldokumenteret, og at det ikke bare fremstår som en gang sladder. Uden at blande mig i det nævnte tilfælde, vil jeg dog mene, at det kan have (og oftest har) encyklopædisk relevans, at nævne kæreste(r)/ægtefælle under en personbiografi. mvh Tøndemageren 6. jul 2012, 22:15 (CEST)
Enig med Orwell123 og Tøndemageren i at der ikke skal være forskel – så længe det er veldokumenteret. --CarinaT (diskussion) 7. jul 2012, 15:22 (CEST)
Jeg er også enig i, at de to ting i princippet kan være det samme, men et parforhold er dog lidt bredere defineret end et ægteskab. Sidstnævnte rummer en vis seriøsitet og/eller binding - selv de meget korte - hvilket vel gør dem relevante for den portrætterede, mens et parforhold kan være et med de samme egenskaber eller et, der minder mere om en uencyklopædisk flirt á la Tøndemagerens "sladder". Så kan man ikke, ud fra denne amatørinddeling, konkluderer, at det spiller en rolle hvilken slags parforhold, der er tale om? Har Wikipedia nogen regler eller normer på det område? --Inc (diskussion) 9. jul 2012, 18:34 (CEST)