Wikipedia:Landsbybrønden/Lukket byrådsmøde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Lukket byrådsmøde[rediger kildetekst]

Jeg ville finde noget om et for suspekt emne Lukket byrådsmøde men kunne ikke finde noget? Forsøgte også med Google - men nej ikke nogen klarhed blev der kastet på emnet. Er der ikke nogen der ved noget om det og kan skrive om dette - vi lever i et demokrati om må vide hvad dette dækker over, behandles der lyssky ting på disse møder og hvorfor skal de være lukket, må man ikke referer derfra - hvad får offentligheden at vide om hvad der sker på disse lukkede møder. --Villy Fink Isaksen 3. mar 2008, 15:44 (CET)

Det hører jo nok med i atiklen Kommunalbestyrelse, men ideen med lukkede møder er jo at der kan være personfølsomme sager eller andet, man ikke ønsker offentlig debat om. --Palnatoke 3. mar 2008, 15:53 (CET)
Der er ikke noget som sådan, der hedder et lukket byrådsmøde. Men der er noget, der hedder lukkede punkter på et i øvrigt åbent møde - som Palnatoke er inde på handler det blandt andet om personsager såsom ansættelse og afskedigelse af kommunale topembedsmænd. Som oftest er der dog tale om sager vedrørende køb og salg af fast ejendom.--Brandsen 3. mar 2008, 15:58 (CET)
I Århus har man behandlet udliciteringen af Århus Sporveje på et lukket byrådsmøde (måske som et lukket punkt), det er det jeg finder suspekt, der kommer ingen informationer ud om dette selvom det nu er mere en to år siden det foregik. --Villy Fink Isaksen 3. mar 2008, 16:06 (CET)
Fandt dette på Århus kommunes hjemmeside meget tyndt om lukkede punkter på byrådsmøder: Århus Kommune: Byrådsmøder nederst står lidt om det. --Villy Fink Isaksen 3. mar 2008, 16:20 (CET)
Styrelseslovens §10 fastslår, at kommunalbestyrelsen selv kan fastsætte, hvornår sager er af en sådan beskaffenhed, at dørene skal lukkes, så det er jo ikke særlig konkret. Men altså - uanset hvor åbne byrådsmøderne er, er man jo godt naiv, hvis man tror at der reelt træffes politiske beslutninger i det forum.--Brandsen 3. mar 2008, 17:11 (CET)
TAK - så skal det bare skrives ind i en artikel, jeg har ingen juridisk kompetence. --Villy Fink Isaksen 3. mar 2008, 17:40 (CET)
Tja, det kunne vel godt stå i udbygning af artiklerne om Styrelsesloven og kommunalbestyrelse. Men jeg må blandt erkende, at jeg synes det er en forholdsvis lille spidsfindighed, som ikke fortjener meget mere end en linje.--Brandsen 3. mar 2008, 17:58 (CET)
- Så, nu har jeg tilføjet et kort afsnit under kommunalbestyrelse.--Brandsen 3. mar 2008, 18:05 (CET)
Rettelse: Det handler ikke om et ønske. Der skal være saglige grunde til at lukke mødet - det er ikke tilladt at lukke mødet bare fordi der drøftes noget ubehageligt.(Skrev 91.198.168.8 (diskussion • bidrag) 21. sep 2010, 08:55. Husk at signere dine indlæg.)
Rettelse: Brandsen - den paranoia bør du droppe på Wikipedia. Som mangeårig deltager i kommunalpolitik er det min erfaring, at alle væsentlige beslutninger træffes i det åbne rum. Og skulle det modsatte ske, er det enhvert byrådsmedlems pligt at bringe det på det åbne møde. Men selvfølgelig skal ting kunne drøftes på et lukket møde - f.eks. hvilken pris man forventer at kunne få ved salg af en ejendom - ellers ville buddene aldrig afspejle markedsprisen, men ligge lige op af det beløb byderne kunne høre på mødet !(Skrev 91.198.168.8 (diskussion • bidrag) 21. sep 2010, 08:55. Husk at signere dine indlæg.)