Wikipedia:Landsbybrønden/Oprettelse af Fil: navnerum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Oprettelse af Fil: navnerum[redigér wikikode]

Commons og andre wikier har man nu erstattet billede: navnerummet med det mere generelle Fil: navnerum, da man i dag kan uploade meget andet end billeder til Wikipedia. I tråd med dette vil jeg høre om der er stemning for at erstatte billede: navnerummet med Fil: ? --Broadbeer, Thomas 5. jan 2009, 15:02 (CET)

Jeg synes det er en god idé. Det vil ensrette da: med de øvrige wikipediaer, og hvad vigtigere er i denne sammenhæng med commons. --Sabbe 5. jan 2009, 17:46 (CET)
Hvis det skal være ligesom Commons skal det være file: ; Fil er norsk :-) Jeg er er ret Symbol neutral vote.svg Neutral i den her diskussion; Trods bøvl og besvær er fordelene ved commons dog så store, at vi bør bruge den, og kun uploade lokalt i specielle specifikt danske sammenhænge, eller midlertidige ting. - Nico 5. jan 2009, 18:10 (CET)
Der er ingen forskel på File:Eksempel.jpg, Image:Eksempel.jpg eller Billede:Eksempel.jpg, så det drejer sig egentlig mest om at få oprettet et loaklt navn for File: -- Bruger:Wegge 5. jan 2009, 18:13 (CET)
Jo på commons og enwiki er file blevet hovednavnerummet så det er den der står i overskriften. Og er det det der tages beslutning om her.--Jan Friberg 6. jan 2009, 00:14 (CET)
Vil det så virke hvis man fremover skriver [[File|blabla.jpg]]? (skrev Lindberg (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Det gør det nu. Se f.eks. Wegges eksempel ovenfor. --Pred (diskussion) 6. jan 2009, 00:45 (CET)
Men hvorfor så "file" i stedet for "fil"? Jeg vil da mene "fil" er mere dansk? (og er trods alt også det der er blevet stemt om) --Anigif 6. jan 2009, 12:23 (CET)
File virker allerede ligesom Image altid har gjort. Her stemmer vi om det danske ord Fil. --Broadbeer, Thomas 6. jan 2009, 12:49 (CET)

Indgår det i forslaget at Billede: stadig vil kunne bruges som synonym til Fil: hvis det vedtages? Byrial 12. feb 2009, 20:07 (CET)

Ja se lidt længere oppe. --Broadbeer, Thomas 12. feb 2009, 20:30 (CET)
Huh? Når jeg ser længere oppe ser jeg ordet erstatte adskillige gange, og når jeg kigger ned på overskriften herunder, ser jeg ordet change. Jeg ser derimod ingen steder ordene tilføje eller add, så jeg synes ikke din antydning af at jeg ikke har læst debatten ordentligt, er velplaceret. Hvad med at præcisere det, også på engelsk så der ikke pludselig sker uønskede ting (nemlig at Billede: holder op med at virke som præfiks for navnerum nr. 6). Byrial 12. feb 2009, 21:13 (CET)
I dag kan du jo også bruge Image og senest File, uden at Image blev inaktivt. På engelsk Wikipedia kan du også stadig bruge Image selvom File er blevet standard. --Broadbeer, Thomas 12. feb 2009, 22:42 (CET)
Ja, det ved jeg. Det viser netop at Image: ikke blot er erstattet af File: på engelsk, som man kunne tro ud fra ordlyden at forslaget her gik ud på for de danske ord. Byrial 12. feb 2009, 23:01 (CET)
Broadbeer, den rettelse du lige har lavet i overskriften herunder, er da ikke at skære ud i pap idet det stadig ikke fremgår at Billede stadig skal virke som præfiks i links efter skiftet af det officielle navn på navnerummet. Byrial 12. feb 2009, 23:31 (CET)
Jeg har forstået det således at man i dag kan vælge mellem File: Image: og Billede: - det vi diskuterer her er om det OGSÅ skal være muligt at bruge Fil:. Meningen er således ikke at Fil: skal erstatte men supplere.
Det står vist ikke helt tydeligt, men sådan har jeg forstået det og hvis ikke det er det, der er meningen, så vil jeg da gerne vide det. --MGA73 13. feb 2009, 00:46 (CET)
Hvis du i dag klikker på et billede kommer du til Billedefilnavn, efter ændringen kommer du til Fil:filnavn, f.eks. Fil:dokument.pdf. --Broadbeer, Thomas 13. feb 2009, 02:17 (CET)
Problemet med er at hvis vi beder om at få det ændret i forhold til den forespørgsel nedenunder bliver alle links der står Billede: på ubrugelige da der ikke står at Billede: skal opretholdes som alias.--Jan Friberg 13. feb 2009, 06:58 (CET)
Forslaget mangler i øvrigt også at præcisere hvad det tilhørende diskussionsnavnerum skal hedde. Jeg gætter på Fildiskussion, men det kan en ikkedansktalende systemadmin jo ikke vide. Byrial 13. feb 2009, 10:14 (CET)

For lige at få det ståret ud i pap: Hvilken opfattelse er korrekt:

A. Efter ændringen vil navnerummet hedde "Fil", men følgende betegnelser vil linke til Fil-navnerummet: Fil, File, Image, Billede.
B. Efter ændringen vil navnerummet hedde "Fil", og følgende betegnelser vil linke til Fil-navnerummet: Fil. File, Image men IKKE Billede.

(og tilsvarende med diskussionssiderne)

Hvis det er B så er det blot et spørgsmål om at rette alle links med en bot og så huske at bruge Fil/File/Image fremover. --MGA73 13. feb 2009, 11:02 (CET)

Det er BA, ligesom på Norsk. --Broadbeer, Thomas 13. feb 2009, 12:33 (CET)
Jamen hvis det er B så er Billede: jo netop ikke et alias - hvorfor faen bliver du så ved med at få det til at lyde som om at man fortsat kan bruge Billede:? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 13. feb 2009, 12:47 (CET)
(efter red.konflikt) Broadbeer, du bidrager mere og mere til forvirringen. I går kl. 20.30 svarede du ja på en nedladende måde til mit afklarende spørgsmål om Billede: stadig ville kunne bruges efter den forslåede ændring. Nu siger du nej (mulighed B) til MGA73. Kan du bestemme dig? Byrial 13. feb 2009, 12:51 (CET)
(redigeringskonflikt) En hurtig test på no:wiki viser, at man godt kan skrive Bilde:Ost.jpg. Hvad vil der ske når vi skifter her? --Præsidentindustrien 13. feb 2009, 12:54 (CET)


Change image namespace from Billede: to Fil: but keep Billede: as an alias[redigér wikikode]

Likewise with the talk page with the new name Fildiskussion: (Ændr navnet på billednavnerummet fra Billede: til Fil:, men bevar Billede: som et alias. Tilsvarende ændres Billeddiskussion: til Fildiskussion: med bevaring som alias).

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der ser ud til at være enstemig støtte til forslaget i den nuværende formulering. Jeg vil om 5 dage indføre ændringerne på translatewiki:. Så vil de efter yderligere nogle dage, så vidt jeg har forstået, blive videreført hertil og alle andre dansksprogede wikier under Wikimedia. Byrial 24. feb 2009, 15:02 (CET)
  • Ændringen er nu inkluderet i koden til MediaWiki (rev:48069) og kommer således til at gælde for alle MediaWiki-wikier på dansk. Nu venter vi på næste serveropdatering før det træder i kraft her. Byrial 6. mar 2009, 01:52 (CET)

Test af navnerum[redigér wikikode]

Virker nu og skal blive ved at virke
Vil også virke efter ændringen. Når den er gennemført, bliver linkene blå.
Så er ændringen gennemført idet der netop er opdateret til en ny serverversion. De opmærksomme læsere vil også se andre mindre ændringer af brugergrænsefladerne på grund af opdateringen. Byrial 26. mar 2009, 11:19 (CET)
Og jeg har lagt en bugrequest så pywikipedia-botterne også bliver opdateret. Og den skulle også være fixet. Så husk at opdatere botterne. --MGA73 26. mar 2009, 11:26 (CET)