Wikipedia:Landsbybrønden/Oprettelse af bot

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Oprettelse af bot[rediger kildetekst]

Jeg har i min kælder stående en server kørende Ubuntu Server, som jeg primært bruger som filserver og i sjældne tilfælde testserver når jeg laver nye websider. Den står alligevel ledig 95% af døgnet, så jeg tænkte at den lige så godt kunne yde noget for strømmen. Jeg er selv en flittig bruger af Wikipedia, og er meget glad for projektet, så det virkede som et oplagt sted at hjælpe til. Jeg har hentet PyWikipediaBot ned med subversion og har sat det op.

På siden Anmodning om botstatus kan jeg læse at jeg skal lave 20-30 redigeringer med robotten før jeg kan få tildelt bot-status, hvis ikke andre ting kommer i vejen. Disse redigeringer skal markeres med teksten "bot-text". Jeg har derfor oprettet brugeren KimseyBot og logget ind med den. Både med scriptet weblinkchecker.py og interwiki.py kan jeg finde noget at lave, men jeg ved hverken hvordan jeg sætter botten op, til at mærke sine indlæg med "bot-test", eller hvordan jeg får den til at køre med så lidt brugerinteraktion som muligt. Desuden er jeg i tvivl om hvor der er brug for den, hvis der da overhovedet er det?

Jeg håber på at få mine spørgsmål besvaret så jeg kan få en nyttig bot op og køre.

Venligst --Kimsey0 1. okt 2009, 22:42 (CEST)

Jeg vil anbefale dig at læse Using the python wikipediabot på Meta-wiki. --Broadbeer 2. okt 2009, 01:20 (CEST)
Er gjort. Der står desværre intet om nogle af de nævnte spørgsmål. --Kimsey0 2. okt 2009, 10:06 (CEST)
Du skal vist pille lidt ved de enkelte scripts. Hvis der fx står "Bot: Tilføjer blabla", så skal du skrive den om til "Bot-test: Tilføjer blabla". --Masz () 2. okt 2009, 10:44 (CEST)
Okay. Jeg har ikke den store erfaring i Python, men det skulle da være til at regne ud. Er der andre opgaver end interwikilinks som er mere nødvendige? For ellers vil jeg begynde med det, da det ser ud til at være det mest overskuelige for en med så lidt erfaring indenfor botting som mig.
Tja, der er sjældent andet at lave end at tilføje/ændre/fjerne interwikier, men hvis der er er det selvfølgelig mere nødvendigt (kategoriflytningsforslag er der nogle af lige nu)... Vi har desuden en bot-hjælpeside på dansk. Se Hjælp:Bots --Masz () 2. okt 2009, 11:26 (CEST)
Tak for linket. Så vil jeg gå i gang med at flytte nogle kategorier, hvis ikke dette kræver tilladelse først. --Kimsey0 2. okt 2009, 15:59 (CEST)