Wikipedia:Landsbybrønden/Shiaislam og Sunniislam versus Shiisme og Sunnisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Shiaislam og Sunniislam versus Shiisme og Sunnisme[rediger kildetekst]

Der mangler konsensus i navnet på artiklerne Shiisme (frem for Shiaislam), men modsat Sunni-islam (frem for Sunnisme). Ydermere redirecter sunnisme ikke til nuværende Sunni-islam.

Der foreslås at bruge enten:

  • Shiisme og
  • Sunnisme

Hvorefter der i den rep. artikler kan fremhæves den andre skriveformer eller

  • Shiaislam og
  • Sunniislam

Hvorefter der i den rep. artikler kan fremhæves den andre skriveformer.

Generel vil jeg fraråde at skrive Shia-islam og Sunni-islam eller Shia Islam og Sunni Islam, sidstenævnte er måden hvorpå det er gjort på den engelske wikipedia.

Venligste hilsner, (Skrev Imdk (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Der er ingen bydende grund til at der skal ensrettes, men det kan da se pænt ud, hvis lemmaerne passer sammen. --Palnatoke 29. apr 2009, 13:16 (CEST)
Nu har jeg i øvrigt oprettet Sunnisme som redirect til Sunni-islam. Redirecten kan vendes ved at flytte Sunni-islam til Sunnisme, hvis man skulle ønske det. --Palnatoke 29. apr 2009, 13:18 (CEST)
Jeg stemmer umiddelbart for sunniislam og shiaislam, men er ligeglad sådan set. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 29. apr 2009, 13:22 (CEST)
Også den form jeg foretrækker - det er efterhånden også blevet gængs på dansk at tiltalte grupperingerne som hhv. shiaislam og sunniislam. imdk 29. apr 2009, 14:26 (CEST)

Er der nogle der kan lave en rollout på jf., ved desværre ikke selv hvordan man gør? --imdk 30. apr 2009, 10:46 (CEST)