Wikipedia:Landsbybrønden/Sitenotice og kommunalvalg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sitenotice og kommunalvalg[redigér wikikode]

Om lidt over tre måneder er der kommunal- og regionsvalg, og vi kan regne med at en del kandidater (og deres venner) vil oprette artikler i håbet om at Wikipedia kan skaffe dem noget opmærksomhed, som de ellers ikke ville få. Det vil give os en mængde arbejde med notabilitets-, reklame- og tætpå-diskussioner. Sådan er det jo bare, men måske er en del af problemet, at WP:BIO ikke er synlig nok? Det kan vi gøre noget ved, f.eks. ved en sitenotice i stil med denne:

Bruger:Palnatoke/Tryllerylle

Jeg har leget lidt med magic words, switches og så en skabelon, som laver beregningen af antal dage (se her). Hvad siger I? Skal vi prøve at råbe op om WP:BIO i sitenotice? Ikke nødvendigvis allerede nu, men måske fra en måned før valget? --Palnatoke (diskussion) 9. aug 2013, 11:47 (CEST)

Glimrende initiativ. De hidtidige erfaringer viser, at der har været brugt en del energi på at slette artikler, diskutere artikler og diskutere med brugere, der har svært ved at forstå, at lige netop kandidat NN ikke er relevant. Så jeg støtter. Pugilist (diskussion) 9. aug 2013, 15:19 (CEST)
Jeg synes, at sitenoticen skal henvende sig til læsere og aktive brugere af Wikipedia. Ikke til at løfte pegefingre til nyregistrerede artikeloprettere. Sæt hellere beskeden synligt på "opret side". Nillerdk (diskussion) 9. aug 2013, 22:05 (CEST)
Ideen er at få kandidater og kampagnemedarbejdere til at være opmærksomme på problemet før de går i gang med at oprette en artikel i reklameøjemed. Hvis kandidater og kampagnemedarbejdere er som folk er flest, ønsker de at komme fra "nu skal jeg oprette en artikel" til "jeg har oprettet en artikel" så hurtigt som muligt, og så er beskeder som MediaWiki:Newarticletext bare irriterende nag-vinduer, som man skal klikke sig forbi. --Palnatoke (diskussion) 9. aug 2013, 22:18 (CEST)
Jeg støtter idéen. Jeg foreslår at den indsættes to måneder før og bliver omskrevet til: Der er XX dage til kommunal- og regionsvalget. Vær opmærksom på kriterierne for biografiartikler og normen for selvbiografier! Det kan forventes at kampagnefolk vil oprette artikler om dem de arbejder for, og derfor god mening at linke til den også. Mvh Asger1995 (diskussion) 15. aug 2013, 16:32 (CEST)
Der er to pointer i én måned: Det er typisk den tid, valgkampen officielt varer, og vi andre skal ikke blive for trætte af at se på beskeden. --Palnatoke (diskussion) 15. aug 2013, 20:05 (CEST)
Okay, hvis det er der valgkampen starter, så er det fint med mig. Hvad med forslaget om tilføjelse af selvbiografinormen i forhold til kampagnefolks oprettelser? Mvh Asger1995 (diskussion) 15. aug 2013, 20:11 (CEST)