Wikipedia:Landsbybrønden/Skabelon med to sprog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skabelon med to sprog[rediger kildetekst]

Skabelonen kemiboks_ny er en oversættelse af den engelske chembox som bruges til at liste egenskaber af kemiske forbindelser: "nøglerne" er også oversatte, hvilket vil sige at man ikke kan tage fra den engelske wikipedia uden at skulle igennem et stort arbejde med at oversætte nøglerne til dansk (typsik mellem 10-30 nøgler).

Spørgsmål:

  • Må jeg lave kemiboks_ny så den både forstår dansk og engelsk?
  • Eller må jeg lave en der fx hedder kemiboks_ny_en?

Christian75 12. jan 2010, 21:47 (CET)

Det er ikke hensigtsmæssigt at have flere infobokse ({{Kemiboks ny}}, {{Kemiboks}} og {{kemiboks ny en}}), som grundlæggende set har det samme formål. En enkel samlet infoboks (navngivet {{Infoboks kemi}}), som kan håndtere både de danske og engelske betegnelser, ville være at foretrække. Selv om jeg godt forstår det tidsbesparende aspekt ved blot på at kopiere hele infoboksen med de engelske parameter-navne over i en dansksproget artikel, virker det i mine øjne lidt forkert, at en infoboks i en dansk artikel har engelske betegnelser. Dette er jo dansk Wikipedia og på et eller andet plan er der vel en vis forventning om at enhver kan redigere de fleste danske artikler uden at have de store engelsk-kundskaber. Så længe skabelonens output i artiklen dog resulterer i danske betegnelser, vil der ikke lyde yderligere protester fra min side :) — Froztbyte 13. jan 2010, 08:20 (CET)
Vi er ikke dansk Wikipedia men Wikipedia på dansk! Derfor bør alt sprog herinde (også skabelon betegnelser) være på dansk ellers forsvinder grundlaget lidt hvis man alligevel skal kunne engelsk. (Så kan man ligeså godt bruge Wikipedia på engelsk i stedet for den på danlish). --Thomas 13. jan 2010, 13:04 (CET)
Jeg har løst det på anden vis, ved at få et eksternt program til at oversætte de engelske feltnavne til dansk. Mest for ikke at genere for mange, selvom der er mange skabeloner der i forvejen er på engelsk, og ikke mindst hjælpesider til disse. Christian75 23. jan 2010, 13:17 (CET)