Wikipedia:Landsbybrønden/Skjule folks IP ved indloggede brugere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Skjule folks IP ved indloggede brugere[redigér wikikode]

Hej, jeg sad lige og tænkte over en WP:AOA, denne anmodning, her forleden, hvor en bruger ønskede at vi skulle skjule hans IP adresse da han ved fejl kom til at rediger uden at være logget ind. I denne anmodning var jeg imod at vi skulle skjule deres IP pr. anmodning, men efter at have tænkt over det så syntes jeg vi bør fuldføre deres ønsker.

Folk som er imod at vi skjuler deres IP vil nok komme med "Men der er ikke personlig information", eller "De får en advarsel inden de rediger". Det er også sandt nok, men nu har jeg selv oplevet at jeg ved fejl er kommet til at rediger uden at være logget ind, og har også overset den advarsel, selv efter 4 år på Wikipedia (kan dog ikke komme med et eksempel, det er ved at være noget tid siden). Men jeg syntes vi bør skjule det grundet Wikipedias anonymitetsprincipper omkring man kan opret en bruger uden email osv. for at kunne holdes anonym. Hvis en bruger opretter sig for ikke at vise sin IP så bør vi respekter det, og hvis der sker en fejl og han kommer til at rediger uden at være logget ind, så bør vi ikke ignorere det. Dette gøres således på Meta, Commons og En.Wikipedia (også måske andre). Og syntes ideen er god og respektabel.

Vil gerne høres jeres mening. --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. maj 2017, 09:55 (CEST)

IP'er er ikke folks ejendom, de kan heller ikke kobles til personlig information, medmindre man arbejder hos udbyderen selvfølgelig, og så er misbrug af data derfra en sag for retten. Mange udbydere bruger stadig dynamiske og især semidynamiske IP'er. Jeg mener det må være folks eget valg og eget ansvar. IP'er er ikke personfølsomme oplysninger. Mener ikke det skal skjules. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 19. maj 2017, 10:01 (CEST)
En router får ikke en ny IP før den er genstartet og været slukket i noget tid, og det er ikke mange der genstarter deres router ofte. Så selvom du har dynamisk IP adresse, så kan du sagtens have samme IP i flere år. Også, Wikipedia er bygget på at alle kan rediger, og alle må rediger, og gerne anonymt (ved oprettelse af konto vises IP ikke, ellers så bruges IP). Du kan opret en konto uden at skulle bekræft email osv.. Hvis man opretter en bruger og gerne vil være anonym, så skal det respekteres. Det er en af de ting som gør Wikipedia rart. Og ja, det er folks egen valgt og ansvar, men det betyder ikke at man ikke kan lave fejl. --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. maj 2017, 10:07 (CEST)