Wikipedia:Landsbybrønden/Snart ny dansk-svensk-motor i Content Translation

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Snart ny dansk-svensk-motor i Content Translation[rediger kildetekst]

Hei, eg ville berre nemna at det snart kjem ein ny versjon av dansk-svensk-motoren i Wikipedia Content Translation; sjå https://meta.wikimedia.org/wiki/Skanwiki/Skanwikiprojekt_MT for meir informasjon. Det går an å testa allereie på https://apertium.org – eg vil gjerne ha tilbakemeldingar om nokon finn alvorlege (eller enkle!) feil i systemet :-) mvh, --Unhammer (diskussion) 1. mar 2016, 13:20 (CET)

Jeg tog lige et par sammenligninger, og umiddelbart ser det ud til http://dan.wikitrans.net/ fungerer bedre. - Nico (diskussion) 1. mar 2016, 13:39 (CET)
Det vil eg tru! GrammarSoft har investert ganske mange år med arbeid i maskinomsetjing mot dansk, det er flinke folk. Den eine utviklaren i GrammarSoft er faktisk òg aktiv i Apertium-prosjektet, men då med verktøy, ikkje sjølve språkdata. Men GrammarSoft sitt system er proprietært/lukka kjeldekode, der Apertium er fullstendig fritt/opent. Elles hadde det vore veldig nyttig om du har eksempelsetningar der Apertium gjer det dårleg  :-) --Unhammer (diskussion) 7. mar 2016, 15:15 (CET)
Det er næsten nemmere for dig selv at teste apperne ved siden af hinanden, men se f.eks.
sv:Måkläppens_naturreservat oversat med http://dan.wikitrans.net/ :
  • Måkläppen er et naturreservat som stikker ud af fra Falsterbonäset . Det er blevet skabt ved at sandrevler er blevet opbygget oven på en morænekerne . Måkläppens naturreservat og naturplejeforening er Sveriges ældste, dannet i 1899. Måkläppen ændrer hele tiden udseende når sand bygges på og fjernes af havstrømme, vind, stormbølger og højvande. Disse processer ud over abrasion , stranderosion , som for bort sandet som tidligere er blevet transporteret derhen.
Samme tekst med Apertium:
  • Måkläppen er et naturreservat som smutter ud fra *Falsterbonäset. Det har skabt gennem at *sandrevlar har bygget op ovenpå en *moränkärna.*Måkläppens naturreservat og naturplejeforening er Sveriges ældste, dannet 1899. Måkläppen ændrer hele tid udseende da sand bygges på og bliver bort af havstrømme, vind, stormvåger og højvande. Disse processer udover *abrasion, stranderosion, som for bort sandet som tidligere transporteret der.
Oversættelsen med wikitrans er klart mere flydende dansk, og fri for indsatte *'er, og er faktisk imponerende god. - Nico (diskussion) 7. mar 2016, 16:02 (CET)
Er stjernerne ikke bare markeringer af at Apertium er usikker på ordet, og dermed netop et nyttigt rødt flag til brugeren? --Palnatoke (diskussion) 7. mar 2016, 16:10 (CET)
Tjoo... men det er da mere nyttigt når ordet er oversat :-) Jeg har svært ved at se hvorfor man skulle vælge det dårligste at to frit tilgængelige programmer. - Nico (diskussion) 7. mar 2016, 16:21 (CET)