Wikipedia:Landsbybrønden/Sortering af biografier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sortering af biografier[rediger kildetekst]

I stilmanualen, på kategorihjælpesiden og på dokumentationssiden for Skabelon:FD har vi vejledning til sortering af biografier i kategorier.

Hovedreglen er sortering efter familienavn og derefter fornavn. Og det er jo fint, men der er en stribe undtagelser/særregler, som bør huskes:

  • Kinesere og ungarere sætter familienavnet først (men typisk vil vi andre bytte ungarernes navne om, så de passer med vores mønster)
  • Islændinge har generelt ikke familienavne, men benytter patronymer (og sommetider metronymer)
  • En række folkeslag, herunder javanesere, benytter generelt kun ét navn
  • Kongelige kendes typisk under (titel,) fornavn(, nummer) og land
  • Kunstnere har undertiden pseudonymer, som de er bedst kendt under

Vores sorteringsnøgler skal naturligvis respektere disse kulturelle træk. --Palnatoke (diskussion) 21. maj 2016, 12:08 (CEST)[svar]

Islændinge bruger både patronymer/metronymer og familienavne. Ca. 20-25% af vores artikler med tilknytning er familienavne. For at kunne håndtere det bør det mærkes om, hvad det er for et gruppe af navne. På enwiki bruges en:Template:Icelandic name for at kunne håndtere det. Og det kan også bruges på andre navnetraditioner. Ellers hvis det ikke er angivet, så må det sidste led som udgangspunkt være familienavn. --Steen Th (diskussion) 28. maj 2016, 10:43 (CEST)[svar]