Wikipedia:Landsbybrønden/Større synlighed af forældreløse omdirigeringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Større synlighed af forældreløse omdirigeringer[rediger kildetekst]

Hermed foreslås en større synliggørelse af forældreløse omdirigeringer for resten af World Wide Web. Den manglende indeksering af forældreløse omdirigeringer skyldes at intet henviser til dem og derfor indekserer søgemaskiner dem ikke.

Fordelen ved en søgemaskineindeksering af disse omdirigeringer ville være, at folk som søgte med en af omdigeringerne stavemåder, også ville finde Wikipedia-artikler. I princippet skulle f.eks. stavefejlsomdirigeringer jo ikke anvendes via interne henvisninger...

Løsningsforslag: Lave en databaseforespørgsel af forældreløse omdirigeringerne. Disse blev så lagt på en søgemaskinetilgængelig side.

Løsningsforslag: Lave alle omdirigeringernes indhold om til en skabelon. Denne skabelon kunne så isættes "Kategori:Henvisninger".

Gammelt omdirigeringsforslag: Wikipedia:Landsbybrønden/arkiv1#Forslag:_henvisningskategorisering. På denne måde kunne omdirigeringer dokumenteres via skabelonens eventuelle argumenter. Stavefejlsomdirigeringer kunne være i én kategori osv.

Til information står omdirigeringers mulige anvendelser her: Hjælp:Omdirigeringer#Hvad_bruges_omdirigeringer_til?

--Glenn 6. maj 2007 kl. 09:17 (CEST)

Ved du at det er et problem, eller er det kun noget du formoder? (Husk på at søgemaskinerne normalt ikke indekserer Wikipedia ved hjælp af roboter som henter siderne direkte (for det må de ikke), men i stedet importerer hele databasedumpninger). Kan du i givet fald give eksempler på forældreløse omdirigeringer som ikke kendes af søgemaskiner?
På engelsk Wikipedia har de en skabelon for hvert enkelt type omdirigering som kan sættes ind på omdirigeringessiden, og den vil placere omdirigeringen i en kategori (se en:WP:R). Jeg ville umiddelbart synes at det var unødig bureaukratisk og af spild af tid og kræfter at gøre noget tilsvarende her. Men jeg laver gerne en liste over alle forældreløse omdirigeringssiser hvis nogen viser interesse for det. Byrial 6. maj 2007 kl. 12:50 (CEST)
Omdirigeringseksemplerne er fra 2006 eller tidligere. Disse vil formodentlig være indekseret efter nogle uger fordi de linkes til fra denne side (6. maj 2007):
[Mange andre eksempler er udkommenteret for overskuelighedens skyld. De kan ses i kildeteksten ved redigering - Byrial 15. maj 2007 kl. 23:34 (CEST)]
Så blev denne side indekseret af Google:
--Glenn 10. maj 2007 kl. 17:47 (CEST)

Løsningsforslag[rediger kildetekst]

Mit løsningsforslag på det problem som Glenn rejser:

  1. Der oprettes en side med henvisninger til samtlige omdirigeringer (der er ca. 30.000 i øjeblikket). Det er meget let at gøre for os som arbejder med behandling af databasedump, og løser problemet idet der derefter ikke længere vil findes forældreløse omdirigeringer.
  2. De omdirigeringer som omdirigerer fra fejlstavede ord og lignende, og som derfor bør være forældreløse, kan efterfølgende markeres som sådan. Dette giver mulighed for kontrol af om de alligevel bruges, og retning af de sider som måtte bruge dem. Det sidste kan man sætte en robot til at gøre og derved som en sideeffekt relativt nemt få rettet nogle stavefejl.

Byrial 15. maj 2007 kl. 23:34 (CEST)

Sker hele denne diskussion ikke på et fejlagtigt grundlag? Der henvises da til alle omdirigeringer under "Hvad henviser hertil".--Peter Andersen 16. maj 2007 kl. 10:13 (CEST)
Desværre ikke da "hvad henviser hertil" har denne tag "<meta name="robots" content="noindex,nofollow" />", hvilket betyder at søgemaskiner ikke indekserer siden og heller ikke følger evt. links. --Glenn 16. maj 2007 kl. 23:43 (CEST)
Okay, det var da også noget mærkligt noget at gøre! Men når nu det er tilfældet syntes jeg absolut det vil være en god ide at lave en liste, hvor alle de forældreløse omdirigeringer er med. --Peter Andersen 17. maj 2007 kl. 15:40 (CEST)