Wikipedia:Landsbybrønden/Velkomstskabeloner til nye brugere eller ej?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkomstskabeloner til nye brugere eller ej?[redigér wikikode]

Diskussionen om velkomster til nye brugere flyttes herover fra Brugerdiskussion:Wikibruger#Velkomster. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 8. jan 2008, 09:44 (CET)

Hej Wikibruger, du skal ikke ønske nye brugere velkommen, før du har set deres første bidrag (der kan være hærværk). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 6. jan 2008, 19:52 (CET)

Ok, helt i orden. Er det standarden normalt? --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 6. jan 2008, 19:53 (CET)
Jep. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 6. jan 2008, 19:54 (CET)
Fint, skal nok huske det til fremover. :-) --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 6. jan 2008, 19:57 (CET)
Gælder det ikke kun for anonyme brugere? Nyoprettede brugere med seriøse brugernavne kan vel godt få en velkomst, eller hvad? --Rasmus81 6. jan 2008, 20:16 (CET)
Jeg er også enig i at velkomster før det første bidrag er en dårlig idé, jeg har selv tidligere gjort det i stor skala men blev bedt om at lade være. --Morten LJ 6. jan 2008, 21:16 (CET)
Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, om der ligger nogen begrundelse eller erfaring til grund for holdningen om, hvornår en velkomst skal falde - har vi tidligere skræmt brugere væk ved at benytte velkomsten "forkert"? --Lindblad 6. jan 2008, 23:44 (CET)
En stor del af de brugere der bliver oprettet laver aldrig nogle redigeringer, velkomster til dem er formålsløse. --Morten LJ 7. jan 2008, 08:38 (CET)
Der er jeg meget uenig. Det giver Wikipedia et skær af professionalisme og aktivitet, hvis folk mærker, at de bliver budt velkommen kort tid efter de har oprettet deres bruger. Wikipedia bliver levende for dem, og de ser, at der faktisk er en del mennesker herinde, der brænder for projektet. Det giver god reklame med andre ord. Og så gør det ikke så meget, hvis de aldrig laver en redigering, vores omdømme bliver bedre. --Rasmus81 7. jan 2008, 14:00 (CET)
Hvis brugerne aldrig laver redigeringer er der også en chance for at de aldrig ser velkomsten, men generelt er jeg ikke imod at man byder folk velkomne, du bør dog være klar med testvelkomsten hvis de så viser sig at lave hærværk, så hvis du vil overvåge deres bidrag (dem der ikke har lavet noget når de bydes velkommen) så er du velkommen. --Broadbeer, Thomas 8. jan 2008, 18:52 (CET)
Hopper lige ind i debatten. Jeg hører selv til dem der byder nye brugere - såvel ip-brugere som anonyme - velkommen meget hurtigt. Jeg er dog enig med Kåre og Morten i at man bør se mindst én redigering før man byder velkommen. I langt de fleste tilfælde er det meget let at skille "gode" brugere fra hærværksfolk så snart man har set deres første redigering. Det hører vel også til sjældenhederne at en bruger alene opretter en konto uden også at foretage en redigering. -- JGC 7. jan 2008, 15:09 (CET)
Måske det var noget der sku tages op på brønden.
Til JGC: Når jeg ser ned over Speciel:Loglister/newusers så er det kun under 1/3 der har lavet redigeringer, og det gælder også hvis jeg ser på brugere der er oprettet for et par uger siden. Og jeg tror ikke vi får skubbet dem over i bidragyderkategorien bare ved at give dem en velkomst, men med hjælp fra en bot kunne vi måske lave et eksperiment. --Morten LJ 7. jan 2008, 15:17 (CET)
Jeg har tidligere spurgt ind til hvorfor velkomsten ikke blev lavet af en bot, men fik ikke noget svar. Er der en grund til at der bruges så meget tid på, at indsætte en velkomstskabelon istedet for at lade en bot gøre det? --Santac 8. jan 2008, 11:22 (CET)
Jeg foreslog på et tidspunkt halvt i spøg en velkomstbot, men det blev ihærdigt afvist - vist primært fordi en velkomst fra en bot ville føles upersonligt. --Palnatoke 8. jan 2008, 11:24 (CET)
Jeg er lidt imod en botvelkomst, det er alt for automatiseret og gennemskueligt, men det ville være rart at få henledt folks opmærksomhed på f.eks. guiden. Når det så er sagt, så er vi jo ikke den eneste community på nettet, og mange er vant til at få en eller anden form for velkomst. Jeg synes det er bedst at byde velkommen personligt, for så kan man knytte en kommentar til, mest i form af hjælp/vejledning til deres første redigering(er), da det er langt fra alle, der laver det fejl- og problemfrit første gang. At folk opretter sig som brugere uden at redigere er meget naturligt jvf. det med communities.--Jørgen 8. jan 2008, 11:32 (CET)
Folk ser allerede et link til guiden når de opretter deres nye konto via MediaWiki:Accountcreatedtext. --Morten LJ 8. jan 2008, 19:50 (CET)
OK - det har jeg ikke set - det er ikke hver dag jeg opretter mig som ny bruger :-) --Jørgen 8. jan 2008, 20:44 (CET)
Hehe, det er OK, den var heller ikke let at finde. --Morten LJ 8. jan 2008, 21:39 (CET)
Der er vel ikke noget i vejen for både at have en botdrevet automatisk velkomst til alle, og så en brugerdrevet velkomst til dem, der laver en redigering som på en eller anden måde tiltrækker sig opmærksomhed. At der er en henvisning til guiden én gang når man opretter sig, tror jeg forbigår de flestes opmærksomhed da man har andet at tænke på når man opretter sig. Henvisningen skal være et mere permanent sted før folk kan bruge det til noget. Santac 9. jan 2008, 11:17 (CET)
Nu ved jeg ikke hvordan de velkomstrobotter arbejder, men bortset fra at jeg er tilhænger af "et bidrag før velkomst", så kunne man jo for de registrerede brugers vedkommende lave det sådan at de brugere der ikke har fået en velkomst efter x antal dage (diskussionssiden er tom) får en af robotten. --Broadbeer, Thomas 9. jan 2008, 13:01 (CET)
Som permanent hjælp synes jeg Hjælp:forside er nok. --Morten LJ 9. jan 2008, 12:54 (CET)

@Santac: Jeg synes ikke det er smart med en dobbelt velkomst (bot + bruger) - det kan være svært at overskue to forskellige beskeder, og så vil botten jo nok have noget sværere ved at se om det er en test-velkomst eller en almindelig velkomst der er brug for.

Noget der måske kunne automatiseres lidt var en velkomst til nye brugere (registreret eller ej) der laver interwiki-redigeringer. Dem er der en del af, og en kort vejledning til praksis på daWiki (rækkefølge af interwikilinks) samt en opfordring til at angive en letforståelig redigeringsbeskrivelse (a la "interwiki, +xx", "iw, xx" eller lignende) ville hjælpe med tiden kunne gøre Speciel:Seneste ændringer lettere at afkode. --JGC 9. jan 2008, 13:21 (CET)

Når vi er i gang med bot-ideerne, mener jeg også at en signatur-robot (der tilføjer {{usigneret|...}} på diskussionssider hvis brugeren glemmer at underskrive) kunne være en god tilføjelse. -- JGC 9. jan 2008, 13:21 (CET)

Om bot+bruger er et problem kommer også an på hvor meget tid, der bruges på at lave velkomstskabelonerne manuelt. Hvis tid ikke er noget problem, synes jeg også det er bedst med brugerdrevet velkomst. Nu er det ikke så tit jeg laver velkomster, men der må jo være nogen der bruger noget tid på det. Santac 14. jan 2008, 09:06 (CET)
Jeg laver en del velkomster. Det går ganske hurtigt, fordi jeg bruger et velkomstskript til det. Et enkelt klik på en knap indsætter den mest passende skabelon, efter at jeg har set brugerens artikeltilføjelse. Interwiki-indsættere hopper jeg over. --Sir48 (Thyge) 14. jan 2008, 12:45 (CET)