Wikipedia:Landsbybrønden/Wiki X

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Den 15. januar 2011 er det 10 år siden, Wikipedia begyndte. Det bliver fejret over hele verden, og også i Danmark. Wikimedia Danmark er i kontakt med et københavnsk konference-etablissement om fejringen. Vi har oprettet et arrangement på Facebook og i den sammenhæng også en Doodle-dims med spørgsmålet om hvor lidt eller hvor meget vi skal kaste os ud i. --Palnatoke 3. jun 2010, 08:18 (CEST)

Nu skulle jeg faktisk til at stemme, men fandt ud af at jeg slet ikke kunne den dag - øv! Men jeg synes helt klart I skal holde jer til én dag. Tag en hel dag, hvor man kan indbyde folk til etellerandet (altså også den danske befolkning) og brug chancen til at vise hvad Wikipedia er. Tror umiddelbart DK er for "lille" til mere end en dag. Og så hold selve "fødselsdagsfesten" om aftenen med hvad dertil hører (så skal man heller ikke være klar søndag, vel?) --Anigif 4. jun 2010, 12:27 (CEST)

En god måde at markere jubilæet på kunne være at udsende en længere pressemeddelelse om Dansk Wikipedias oprindelse og udvikling samt eksempellinks til nogle af de bedre artikler (helst inden for ulige emner) til illustration af Wikipedias muligheder og kvalitetsniveau. Lavet rigtigt kunne det blive en god "reklame" for Dansk Wikipedia.--Rmir2 4. jun 2010, 14:20 (CEST)

Det lyder vældig fint, men jeg tror dog ikke, jeg selv har tænkt mig at møde op. Men hvad med lidt gratis wikipedia-merchandise, hvis nogen ville finansiere det? Det kunne fx være baloner påtrykt spændende artikler, eller overraskelsesartikler fra en tromle. Så ville Wikipedia få reklame, som Rmir2 snakker om, og det ville mere eller mindre være for den brede befolkning, som Anigif ønsker. Det er dog kun vage forslag; jeg er ikke reklamemand og har heller ingen forbindelser.
Held og lykke med arrangementet. --Inc 5. jun 2010, 10:26 (CEST)
Kuglepenne, balloner, kildevandsflasker og diverse andre småting med logoer på sælges i større partier til relativt overkommelige priser. Det skulle ikke være noget problem at få penge til formålet fra WMF.
En "konference" lyder stort, men behøves ikke nødvendigvis at være det. Vi kan jo være tilstede i et lokale, hvor f.eks. pressen kan besøge os i løbet af dagen, ligesom man kan sætte nogle computere op til wiki-redigering. Hvis man kan få nogle til at tale på dagen, vil det jo nok være interessant for (også) pressen. --|EPO| COM: 13. jun 2010, 16:03 (CEST)
En ballon med en hel artikel påtrykt lyder som en enormt fed gimmick! Jeg har altid synes at det der tøj med tegneserier på var awesome - det her er dobbelt awesome! Derudover synes jeg også godt om ideen med at få udvalgt nogle artikler inden for MEGET forskellige emner for at demonstrere hvor bredt Wikipedia på dansk kan favne. Vi har jo FA'er om alt fra 'traditionelle' encyklopædiemner som planeterne og Danmarkshistorien til mere 'utraditionelle' emner som heavy metal og Islands Brygge. Det faktum synes jeg afgjort vi bør udnytte så både de der brokker sig over at Wikipedia er populærkultur, og de der brokker sig over at Wikipedia er kedeligt kan stikke piben ind. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 16. jun 2010, 10:59 (CEST)
Helt bestemt. Wikipedia skal vises repræsentativt og fra dets bedste side. Personligt ser jeg også gerne, at der, udover simple småting, også bliver lavet noget ekstraordinært, som man ikke ser hver dag, og derfor giver div. journalister lyst til at skrive om det. Ligesom når DR2 Udland har indslag om pudsige påfund rundt omkring i verden. På den måde er det ikke bare nogen "nørder", der mødes, men nogen langt ude og interessante nørder der mødes. Men igen: Jeg er ikke reklamemand. Det er bare forslag fra en lægmand. --Inc 16. jun 2010, 11:09 (CEST)
En menneskepyramide med Wikipedia-globen, eller hvad den nu hedder, på toppen for at symbolisere idéen i Wikipedia. Og en wikipedia-piñata. Og karneval med udklædninger der afspejler Wikipedias emner, som Metalindustrien snakker om. Men det er bare idéer, og det lyder umiddelbart dyrt. Medmindre arrangørene kan bidrage med egne ting. Det ville være i Wikipedias ånd. --Inc 16. jun 2010, 11:19 (CEST)
Bare for at være kedelig: Det er enormt upraktisk at trykke både artikel og licens på en ballon. Medmindre det er en luftballon, der skal flyve ind over landet. --|EPO| COM: 16. jun 2010, 12:10 (CEST)
Licensenfylder da ikke så meget. ;) --Thomas 16. jun 2010, 14:37 (CEST)
Det kan godt være, det er mig, der er langsom, men hvad fortæller siden, om licensangivelsens størrelse? --Inc 16. jun 2010, 15:17 (CEST)
Bare for ikke at være kedelig: Mon man kunne friste en ballonskibber med lidt gratis reklame? --Inc 16. jun 2010, 15:03 (CEST)
Jeg plukker ideer og lægger en forkortet version på Meta. --Palnatoke 16. jun 2010, 15:12 (CEST)
Må man redigere ubegrænset på siden, du linker til, Palnatoke? --Inc 16. jun 2010, 15:19 (CEST)
Jeg har ikke sat mig ind i politikkerne på Meta, men det vil jeg da tro - jeg kunne tænke mig at det vil være nyttigst, at vi har den mere sprudlende idéfase her ved brønden og en mere opstrammet opsummering på Meta.. --Palnatoke 16. jun 2010, 15:24 (CEST)
@Thomas Jeg tænkte nu mest på GFDL, som kræver en vedlagt trykt kopi. --|EPO| COM: 17. jun 2010, 10:57 (CEST)
Kunne den ikke side på ballonsnoren? Evt. plastiklamineret. --Inc 17. jun 2010, 12:55 (CEST)
Intet er umuligt - jeg siger blot, at det er upraktisk. Har du kigget på GFDL for nylig? --|EPO| COM: 17. jun 2010, 16:53 (CEST)
Forudsat at hele teksten skal vedlægges kunne man jo "bare" udlevere den for hver ballon m.m.. Måske ved indgangen til arrangementet hvis det går an rent lovmæssigt. Teksten kunne trykkes tæt med små typer. Eller måske som papirshat? Skal den være trykt som papir? --Inc 17. jun 2010, 17:07 (CEST)
Kravet er, at licensteksten skal følge værket. Jeg ser store problemer med, hvis der skal bruges papirhatte. Men det skal endelig ikke forhindre dig i at folde papirhatte :) --|EPO| COM: 17. jun 2010, 17:09 (CEST)
Disse overvejelser kunne faktisk være en udmærket gimmick/debatstarter i forbindelse med en diskussion af frie licenser - en diskussion, som godt kan være en del af et Wiki X-arrangement, hvis vi vil. --Palnatoke 17. jun 2010, 17:30 (CEST)
Den idé kan jeg lide. Mon vi kunne få nogen fremtrædende personligheder til at være med? Der er intet galt i at tænke stort. --Inc 17. jun 2010, 22:06 (CEST)
Dog må man selvfølgelig ikke glemme, at Wikipedia stræber efter at være neutral. For sjov kunne man lave et skilt a la dette:
Denne talers neutralitet er ikke eksisterende
Begrundelsen kan findes i debatten.
-- Inc 18. jun 2010, 12:18 (CEST)

Vælg en af de første artikler og udskrive hver udgave (med forskelle fremhævet) indtil i dag og sætte dem op på en lang væg. -- Claus Agerskov 30. dec 2010, 10:56 (CET)

Hallo?[rediger kildetekst]

Er I gået kolde? Jeg kan ikke finde nogen diskussion af dette emne siden i sommers. Og Facebook-linket er 404. Er der nogen der ved noget? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 28. dec 2010, 12:28 (CET)

Det korte svar på dit første spørgsmål: Ja. Luften er gået lidt af ballonen. Der kommer mere i løbet af et par dage. --Palnatoke 28. dec 2010, 13:42 (CET)
Så er der mere: Se Wikipedia:Landsbybrønden/Wiki X - nu med ny dato. --Palnatoke 2. jan 2011, 22:38 (CET)