Wikipedia:Sletningsforslag/Diverse ikke-eksisterende motorveje

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklerne om motorveje i DK er stadig præget af at en anonym bruger meget gerne vil præsentere diverse politikeres strøtanker om kommende anlægsprojekter som om den slags faktisk var besluttet:

  • Hærvejsmotorvejen‎ : Aner ikke hvor i alverden navnet kommer fra, men der er ingen sådan vej under planlægning eller anlæg. Venstres trafikordfører har foreslået den, men det descideret løgn at skrive at den er "under planlægning" og "planlagt til at stå færdig om 20 år". Original Research.
  • Næstvedmotorvejen : Samme skuffe. Et blandt ca. 15 Venstreforslag til nye anlæg. Ikke besluttet noget som helst sted, og det er rent opspind at påstå andet.
  • Holstebro-motorvejen : Endnu et produkt fra samme skuffe [1]. Borgmesteren i Herning har foreslået sådan en vej, og hvad så? I dens nuværende udgave er artiklen bare en reklame for en happening.

Ingen af navnene er officielle, ingen af projekterne er vedtaget, ingen af dem er bevilget, ingen af dem har fået en deadline. Konklusion: 3 ikke-eksisterende anlægsprojekter. Slet alle tre. Valentin 11. nov 2007, 01:59 (CET)

Enig. --Morten LJ 11. nov 2007, 12:22 (CET)
Manglende encyklopædisk relevans, førstehåndsforskning, hejmor. --|EPO| 11. nov 2007, 22:21 (CET)
  • Slet Fremtidsønsker uden politiske beslutninger bag. --Froztbyte 18. nov 2007, 21:09 (CET)
Så er de væk. --Palnatoke 23. nov 2007, 15:35 (CET)

Kriterierne kan ikke kun være om projekterne er vedtaget, bevilget eller har en deadline. Hvis de er tilstrækkelig omdiskuteret, så er en artikel relevant. Det gælder f.eks. Kattegat-forbindelsen. Holstebro-motorvejen kunne godt fortjene en artikel. dels fordi den er langt mere omdiskuteret end de to andre forslag nævnt ovenfor, dels pga. happeningen hvor et lille stykke motorvej rent konkret blev anlagt. --Casper 17. dec 2007, 19:16 (CET)

Det konkrete problem her var at alle tre artikler var af typen "Næstvedmotorvejen er en vej under anlæg. Den står færdig i 20XX." Jeg ryddede artiklen om Holstebromotorvejen for vrøvl (2 sætninger, der hævdede at vejen var under anlæg og et åbningsår) og fandt en reference på happeningen. Derfor smed jeg det gamle indhold ud og skrev lidt om happeningen, men ved nærmere eftertanke syntes jeg heller ikke den i sig selv var over notabilitetsgrænsen. "Hærvejsmotorvejen" var noget vrøvl indholdsmæssigt, og jeg kunne ikke engang finde referancer på navnet, hverken hos Vejdirektoratet eller i Kristian Pihl Lorenzens oplæg.[2] "Næstvedmotorvejen" lød efter hukommelsen: "Næstvedmotorvejen er en vej under anlæg." Jeg synes personligt at det vil være en glimrende idé med en bedre vej Korsør-Næstved-E47 men vejen er iflg. Vejdirektoratets hjemmeside ikke engang nået til planlægningsstadiet. Der stod i øvrigt ikke engang om vores IP-editor tænkte på forbindelsen mod Kbh, Slagelse / Korsør eller Falster. Hvis du kender noget rigtigt materiale, så hold dig ikke tilbage. Men jeg fandt det simpelthen frustrerende at prøve at rydde op i artiklerne om motorvejene, når jeg blev ved med at rende ind i en del materiale der var ren gætværk og ønsketænkning. Jeg har intet imod artikler om spekulative projekter som sådan, men det skal bare fremgå meget tydeligt og dokumenteret hvad der er besluttet og hvad der er en eller anden politikers / interessegruppes ønskeseddel. Valentin 18. dec 2007, 19:42 (CET)