Wikipedia:Sletningsforslag/Kategori:Syd- og Sønderjylland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det er uklart, hvad der falder i Kategori:Syd- og Sønderjylland, og med den mængde af potentielt indhold, vi har, er det nødvendigt med en afgrænsning, der ikke behøver forklaring. --Palnatoke 24. jun 2010, 12:07 (CEST)

Behold Det er sandt at begrebet "Syd- og Sønderjylland" anvendes forskelligt af visse myndigheder i Danmark (bl.a. indenfor politikredse og dmi), men det ændrer ikke på at definitionen i dag anvendes som populærbetegnelse (ikke mindst blandt områdets indbyggere) for Jyllands byer i Region Syddanmark. Lad mig citere Bruger:Asbjoern: "..(-).. (Syd- og Sønderjylland) er et meget gængs udtryk der og ikke nok med det også den rette terminologi at anvende på området inkluderende hele den jydske afdeling af Region Syddanmark. Både medier og offentlige institutioner anvender den betegnelse, men vigtigst af alt, så er det den betegnelse, som befolkningen i Syd- og Sønderjylland anvender."
Jeg mener godt begrebet kan forsvares som populærbetegnelse og hermed også som kategori. Se i øvrigt diskussionen: Sletningsforslag/Kategori:Jyske byer i Region Syddanmark. --Hubertus 24. jun 2010, 13:26 (CEST)
  • Behold Det undrer mig lidt, at ingen har tænkt på Danmarks administrative inddeling i perioden 1970-2006. Området må kunne defineres som det tidligere Sønderjyllands Amt, der har en meget klar afgrænsning. --|EPO| COM: 25. jun 2010, 14:41 (CEST)
Nej - Vejle og Esbjerg er med i det område, der menes... --Palnatoke 25. jun 2010, 14:46 (CEST)
  • Slet - Som navnet siger, så er det en kombination af to begreber. Det er ikke et ord som befolkningen i Syd- og Sønderjylland bruger ret meget. Her taler man om Sønderjylland (en meget veldefineret landsdel) og i mindre omfang om Sydjylland, Sydvestjylland, Sydøstjylland, men snarere om Esbjerg-, Kolding- og Vejleegnen. Det fremgår allerede af EPO's kommentar at der er uklarhed om hvad "Syd- og Sønderjylland" omfatter. Jeg ville nok mene det er Radio Syds område (de tidligere Vejle, Ribe og Sønderjyllands amter). Men hvorfor have en kategori som allerede er dækket af Sønderjylland, Region Syddanmark, Jylland, de historiske Ribe Amt, Vejle Amt, eller de traditionelle kulturområder Vestjylland, Østjylland. Jeg synes ikke det er optimalt at have så mange kategorier som muligt, når de overlapper. Der må være en grænse. Ellers vil det i praksis medføre at artikler puttes ind i nogle ikke så brugbare kategorier (f.eks. "Syd- og Sønderjylland"), mens man glemmer de gode kategorier (f.eks. Sønderjylland).--Casper 29. jun 2010, 05:21 (CEST)
  • Behold - Det er spørgsmål om definition. At andre har diverse andre definitioner, så bør det ikke afholdes os at bruge en bestemt definition til brug i kategorier. Efter min meningen er der behov for at have en kategori for den del af Region Syddanmark som er i Jylland (inklusiv Als som del af Sønderborg Kommune) - det kan denne kategori bruges til. Fanø betyder lidt mindre om det er med eller ej. Som jeg skriver i min tilkendegivelse i Wikipedia:Sletningsforslag/Kategori:Jyske byer i Region Syddanmark, foretrækker jeg den bliver nedlagt, så dette hierarki kan beholdes. Men på denne anden side - jeg kunne godt tænkte mig en oprydning af de underliggende kategorier - men det er en anden diskussion, som tages på et andet tidspunkt. --Steen Th 30. jun 2010, 00:46 (CEST)
  • Slet Kategorien er et mareridt at holde styr på. Selvom Sønderjylland er klart afgrænset i kategorien, så er den kategorieret i bl.a. Slesvig-Holsten, som er kategorieret i Delstater i Tyskland. Dvs. Christiansfeld kommer mere eller mindre til at høre under Tyskland. Endnu værre vil det så blive hvis man bruger begreber som Syd- og Sønderjylland. Jeg foretrækker derfor, at betegnelsen forklares i en artikel og selve kategoriseringen kan så ske i mere håndterbare kategorier. --MGA73 5. jul 2010, 21:23 (CEST)
  • Slet Jeg mener også, at kategorien er et mareridt - og alt for omfattende. Der er ingen grund til at have en så bredt og diffust formuleret kategori, når der findes mere præcise, historisk valide og umiddelbart forståelige underkategorier. --KLN 6. jul 2010, 15:46 (CEST)
Konklusion:
Der er ikke opbakning til at slette kategorien
- Sarrus (db) d. 16. jul 2010, 20:36 (CEST)