Wikipedia:TemplateStyles

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

TemplateStyles mulliggør tilpassede CSS-sider at blive anvendt til at style indholdet uden at en brugerfladeredaktør skal redigere i den fælles CSS-side. TemplateStyles gør det lettere for redaktører at style skabeloner ved at oprette en stilside, som refereres fra enten en skabelon eller et modul.

Hvordan virker det?[rediger kildetekst]

Redaktører kan tilføje <templatestyles src="[sidenavn]" /> til en side og indholdet af [sidenavn] vil blive fortolket med CSS, sanitized og læst på sider, hvor <templatestyles>-tag er brugt (direkte eller ved det at det er brugt i en skabelon, som bliver brugt på siden).

[sidenavn] skal være af sanitized-css-indholdstypen, hvilket er default for undersider i Skabelon-navnerummet som ender på .css. Det anbefales at stinavn til at gemme stilsider for Skabelon:Foo under en underside som Skabelon:Foo/styles.css.

Hvis [sidenavn] mangler et navnerumspræfiks, så bruges Skabelon-navnerummet. For eksempel, <templatestyles src="Foo/styles.css" /> vil læse Skabelon:Foo/styles.css.

<templatestyles> tag skal placeres før det indhold, som skal styles, reelt i toppen af skabelonen, for at imødegå at browseren kortvarigt viser en ustylet udgave af siden.