Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/juli 2017/Patruljant

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wikipediajournalen

Har du lyst til at bliver patruljant?

Af Sarrus, 11. juni 2017

Hvis du har lyst til at deltage i den systematiske kontrol af andre personers redigeringer (deriblandt hærværksbekæmpelse), kan du læse nedenstående:

Baggrund

På Wikipedia bliver redigeringer kontrolleret af andre brugere. Når det kommer til redigeringer, foretaget af personer, der redigerer uden at logge ind med en brugerkonto og registrerede brugere, hvis redigeringer ikke patruljeres automatisk, efterlades der et rødt udråbstegn (!) på såvel Speciel:Seneste ændringer som Speciel:Overvågningslisten hos personer, der har patruljant- eller administratorrettigheder. Dette gøres for, at man kan fortælle andre brugere med en af disse rettigheder, at ændringen er kontrollet. Dermed behøver disse ikke også at tjekke redigeringen.

Om rettigheden

Hvis du er en erfaren bruger, viser interesse for at fjerne (og kan identificere) hærværk, hjælper nye brugere, tilpasser artikler, så de følger stilmanualen og i det hele taget viser, at du har styr på, hvordan Wikipedias artikler skal se ud, og hvad de skal indeholde (og ikke indeholde), kan du overveje at ansøge om patruljeringsrettigheder. Du kan læse om funktionen på Wikipedia:Patruljanter#Vejledning for patruljanter og ansøge om patruljantrettigheden længere nede på samme side. Hvis du opfylder visse betingelser, og en administrator vurderer dig egnet, kan denne tildele rettigheden med det samme, uden diskussion eller afstemning. Bemærk, at man skal have en brugerkonto, for at kunne få rettigheden, og at redigeringer, der er foretaget med en anden konto, eller som er foretaget uden at være logget ind, ikke tages med i vurderingen.