Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/juni 2013/Ayatollah er udnævnt til fremragende artikel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wikipediajournalen

Ayatollah er udnævnt til fremragende artikel

Af Bob Collowân, 30. maj 2013

Den 19. maj rundede dansk Wikipedia de 20 fremragende artikler, da Ayatollah kom på listen. Afstemningsfristen var oprindeligt sat til 10. maj, men til alles spænding var der så sent som den 9. maj kun afgivet fire stemmer. En femte stemme blev afgivet om aftenen samme dag, og den følgende formiddag gjorde Morten Haagensen en række brugere opmærksomme på afstemningen. Den 12. maj var der afgivet otte stemmer, hvoraf alle støttede artiklens kandidatur. Støtterne var: Xhmee, Bob Collowân (undertegnede), Morten Haagensen, Søren1997, Tøndemageren, Wholle, Pelle Hansen og Hede2000.

Trods den massive støtte var der ved afstemningsfristens udløb stadig uafklarede kritikpunkter. Om aftenen den 16. maj blev der afgivet en konklusion, der opfordrede til at imødekomme kritikpunkterne. Den 18. maj var disse punkter blevet løst, og dagen efter føjedes Ayatollah officielt til listen over fremragende artikler.

Forløb

  • Efter en grundig udvidelse nominerede Xhmee den 20. maj 2012 artiklen til lovende status
  • Den 29. juli 2012 opnåede artiklen status af lovende artikel
  • Den 29. oktober 2012 opnåede artiklen med seks støtter status af god artikel
  • Den 31. oktober 2012 udbad Xhmee sig en evaluering af artiklen med henblik på at nominere den til fremragende status. Evalueringen sluttede den 21. april i år (!)

I løbet af processen har Xhmee løbende udvidet, redigeret, præciseret og rettet artiklen. Endnu en gang tak!

Se også