Spring til indhold

Willy Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ikke at forveksle med Willy Sørensen (roer) eller filosoffen og forfatteren Villy Sørensen
Willy Sørensen
Født13. februar 1908 Rediger på Wikidata
Død3. februar 1978 (69 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseFagforeningsperson, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Willy Sørensen (13. februar 19083. februar 1978) er en tidligere dansk socialdemokratisk politiker og borgmester i Vejle Kommune.

Willy Sørensen voksede op i en søskendeflok på 10 under fattige kår på Teglgårdsvej i Vejle. Efter 7. klasse begyndte Willy Sørensen som fabriksarbejder, hvor han i 1933 blev valgt til formand for fabriks- og lagerarbejdernes fagforening.

Hans engagement i fagforeningen vækkede den politiske interesse, og i 1937 stillede han op for Socialdemokraterne til byrådet i Vejle og umiddelbart efter 2. Verdenskrig i 1946 blev Willy Sørensen borgmester i den daværende arbejderby. Her blev han siddende frem til sin død i 1978 efter hele 31 år på posten.

Willy Sørensen var vejlenser med stor V og ønskede at forblive som borgmester i Vejle, selvom mange opfordrede ham til at stille op til Folketinget.Ved siden af borgmesterembedet har Willy Sørensen desuden været formand for de samarbejdende jysk-fynske landsdelskraftværker, formand for Skærbækværket og medlem af diverse bestyrelser og råd.

Ved meddelelsen om den afholdte borgmesters død i 1978 blev der folkesorg i Vejle, hvor omkring 1000 mennesker mødte op til begravelsen i Sct. Nikolai Kirke. Omkring 500 personer var med i begravelsesfølget [1].

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Vejle Stadsarkiv". Arkiveret fra originalen 14. august 2007. Hentet 9. august 2010.