Willy Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Ikke at forveksle med filosoffen og forfatteren Villy Sørensen

Willy Sørensen (13. februar 19083. februar 1978) er en tidligere dansk socialdemokratisk politiker og borgmester i Vejle.

Willy Sørensen voksede op i en søskendeflok på 10 under fattige kår på Teglgårdsvej i Vejle. Efter 7. klasse begyndte Willy Sørensen som fabriksarbejder, hvor han i 1933 blev valgt til formand for fabriks- og lagerarbejdernes fagforening.

Hans engagement i fagforeningen vækkede den politiske interesse, og i 1937 stillede han op for Socialdemokraterne til byrådet i Vejle og umiddelbart efter 2. Verdenskrig i 1946 blev Willy Sørensen borgmester i den daværende arbejderby. Her blev han siddende frem til sin død i 1978 efter hele 31 år på posten.

Willy Sørensen var vejlenser med stor V og ønskede at forblive som borgmester i Vejle, selvom mange opfordrede ham til at stille op til Folketinget.Ved siden af borgmesterembedet har Willy Sørensen desuden været formand for de samarbejdende jysk-fynske landsdelskraftværker, formand for Skærbækværket og medlem af diverse bestyrelser og råd.

Ved meddelelsen om den afholdte borgmesters død i 1978 blev der folkesorg i Vejle, hvor omkring 1000 mennesker mødte op til begravelsen i Sct. Nikolai Kirke. Omkring 500 personer var med i begravelsesfølget [1].

Kilde[redigér | redigér wikikode]