Wustrow (Fischland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wustrow
Wustrow og bugten Permin
Wustrow og bugten Permin
Våben Beliggenhed
Coat of arms of Wustrow
Wustrow (Fischland) ligger i Tyskland
Wustrow (Fischland)
Administration
Land Tyskland Tyskland
Delstat Mecklenburg-Vorpommern
Kreis Landkreis Vorpommern-Rügen
Amt Fischland-Darß-Zingst
Borgmester Wolfgang Permien (Die Linke)
Statistiske data
Areal 6,89 km²
Højde 2 m
Indbyggere 1.165  (31/12/2013)
 - Tæthed 169 Indb./km²
Andre informationer
Tidszone CET/CEST (UTC+1/UTC+2)
Nummerplade NVP VR, GMN, RDG, RÜG
Postnr. 18347
Tlf.-forvalg 03822
Hjemmeside http://www.ostseebad-wustrow.de/

Koordinater: 54°21′N 12°24′Ø / 54.350°N 12.400°Ø / 54.350; 12.400

Wustrow er en kommune og turistby i Mecklenburg-Vorpommern ved Østersøen, i landsdelen Mecklenburg. Navnet Wustrow stammer fra det slaviske og betyder „det flydende sted“. Tidligere var badebyen et fiskerleje, i nutiden er turismen hoved indkomsten. Wustrow ligger på halvøen Fischland-Darß-Zingst mellem Østersøen og Saaler Bodden. Navnet Wustrow stammer fra det slaviske og betyder „det flydende sted“. Umiddelbart syd for Wustrow ved bugten Permin ligger halvøens smalleste sted, som kun er 100 m bredt. Cirka 15 kilometer sydøst for kommunen befinder sig byen Ribnitz-Damgarten og hovedvejen Bundesstraße 105, cirka 40 Kilometer mod sydvest ligger Rostock.

Historie[redigér | redigér wikikode]

På stedet hvor den nuværende Wustrow Kirke ligger, bosatte der sig i folkevandringstiden den slaviske stamme venderne. Fischland var dengang en ø, hvor der på en kunstig høj blev oprettet en slavisk helligdom, (se også Svantevit) Stedet hed derfor tidligere Swante Wustrow (hellige ø).

Wustrow blev første gang nævnt i 1235 i en bekendtgørelse af pave Pave Gregor 9. til Cistercienserordenens kloster Daugavgrīva i Livland. 1395 blev bugten Permin syd for Wustrow opfyldt af Hanseforbundet, for at besværliggøre konkurrenten Ribnitz adgang til Østersøen. Siden den tid ligger Wustrow ikke mere på en ø. 1528 kom Fischland og dermed også Wustrow i nonneklosteret Ribnitz besiddelse. Senere kom byen i hetugdømmet Mecklenburgs besiddelse.


Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]