Spring til indhold

X-23

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
X-23
Dansk navn X-23
Udgiver Marvel Comics
Første optræden X-Men: Evolution episode #40
Første danske optræden X-Men #137
Skabt af Craig Kyle
Chris Yost
Data
Civile identitet Laura Kinney
Status aktiv
Tilknytning ingen (i danske tegneserier)
Tidligere tilknytninger Muligvis Weapon X
Kendte alias Laura Howlet, Laura X
Kendte slægtninge Wolverine (gen-skabelon), Dr. Sarah Kinney (rugemor)
Evner/Kræfter Regenetiv helefaktor, tilbagetrækken adimantiumklør (to klør på hver hånd, en klo på hver fod), overmenneskelige stærke sanser, forøget hurtighed, styrke, smidighed og udholdenhed, næsten ingen fært (Selv Wolverine har svært ved at spore hende)

X-23 er en figur fra X-Men universet. Hun blev egentlig skabt til tegnefilmsserien X-Men: Evolution, som blev vist i ToonamiCartoon Network, men blev senere skrevet ind i tegneserierne (i stil med Harley Quinn fra Batman). Hun er en klon baseret på Wolverines gener. Hendes ID nummer stammer fra, at hun er det 23. forsøg på at skabe en klon af Wolverine, efter 22 mislykkede forsøg. Grunden til at hun er af hunkøn, er at Y-kromosomet i prøven af Wolverines DNA, som blev brugt til kloningen, var for kraftigt beskadiget til en succesfuld kloning, hvilket også forklarer de første 22 mislykkede forsøg. Dette problem blev "løst" ved at duplikere X-kromosomet, hvilket samtidigt ændrede kønnet på klonen (XY=hankøn, XX=hunkøn). Den eneste forskel på X-23 og Wolverine, som man på nuværende tidspunkt kan se, er kløerne. Wolverine har tre kløer på hver hånd, hvor X-23 kun har to. Til gengæld besidder hun en klo i hver fod, som Wolverine mangler fuldstændigt. Disse kløer må, grundet deres længde, være opbevaret omkring skinnebenet når de ikke er i brug.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi