Xfce

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Xfce
Xfce 4.14
Stabil version 4.18 (15. december 2022)
Skrevet i C
Platform Unix-lignende
Type Skrivebordsmiljø
Licens GNU General Public License, GNU Lesser General Public License og BSD-licensen
Hjemmeside www.xfce.org
Screenshot af Xfce

Xfce er et skrivebordsmiljø til Unix og Unixlignende systemer som f.eks. GNU/Linux, *Solaris og *BSD. Xfce bruger Xfwm som window manager og GTK+ 2 og nu også GTK+ 3 til komponenter. I grundpakken medfølger to paneler: en som viser åbne programmer og en med genveje til programmer. En menu med alle tilgængelige programmer er tilgængelig, når man højreklikker på skrivebordet. Det er også muligt at få en knap, der viser samme menu til panelet.

Xfce følger med flere Linux-distributioner som et alternativ til f.eks. GNOME eller KDE, og er det forudindstillede valg i f.eks xubuntu, Zenwalk og "Linux Mint Debian – Xfce".

Xfce har opnået en vis popularitet blandt folk med ældre og mindre kraftfulde computere, eftersom det er et brugervenligt, men mindre resursekrævende skrivebordsmiljø.
De nyeste versioner er dog tæt på Gnome 2, hvad funktionalitet angår.

Xfce stod tidligere for "XForms Common Environment", men Xfce er siden blevet skrevet om, så den ikke længere bruger XForms toolkit. Xfce beholdt dog sit navn. Udviklerne siger, at forkortelsen ikke står for noget længere.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Distributioner med Xfce som standard[redigér | rediger kildetekst]