Young Guns

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Young Guns
Instrueret af Christopher Cain
Produceret af John Fusco, James G. Robinson, Joe Roth og Paul Schiff
Manuskript af John Fusco
Medvirkende Emilio EstevezKiefer SutherlandLou Diamond PhillipsCharlie Sheen, Dermot Mulroney, Casey Siemaszko, Jack PalanceTerence StampBrian KeithTerry O'Quinn, Patrick Wayne, Geoffrey Blake og Victor Izay
Fotografering Dean Semler
Land USA
Sprog engelsk
Fortsættes i Young Guns II
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase

Young Guns er en amerikansk westernfilm/actionfilm fra 1988 instrueret af Christopher Cain og skrevet af John Fusco. I filmen medvirker Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Charlie Sheen, Dermot Mulroney, Casey Siemaszko, Terence Stamp, Terry O'Quinn, Brian Keith, og Jack Palance.

Young Guns er en fiktiv genfortælling af Billy the Kids eventyr under Lincoln County Krigen, der fandt sted i New Mexico fra 18771878. Den blev optaget i og omkring Los Cerrillos, i New Mexico. Efterfølgeren Young Guns II blev udgivet i 1990.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Den veluddannede brite John Tunstall (Terence Stamp) er i krig med Lawrence Murphy (Jack Palance). Murphy prøver at drive briten ud af sit område, gerne med ulovlige milder og korrupte medlemmer af loven. Tunstall har garderet sig med unge revolvermænd, der arbejder på hans ranch, med Richard Brewer (Charlie Sheen) i spidsen af banden . William H. Bonney (Emilio Estevez) bliver samlet op på flugt fra Murphy og hans mænd og bliver indlemmet i ”familien”.

Etter en fugtig nytårsfest vender Tunstall og hans revolvermænd tilbage til ranchen. Drengen opdager en kalkun, som de følger efter. I mellemtiden dukker Murphy’s mænd op og likviderer Tunstall. Meningerne om hvad de så må gøre er delte. Den ny tilkommende Bonney er vild, og ønsker umiddelbart Murphy og hans mænds liv. Brewer siger de ikke må gøre noget overillet. Det ender med at de bliver udnævnt til sherifassistenter ved hjælp af Tunstall’s gode ven Alex, og får tilladelse til at indfange mændene bag Tunstall’s død. Tingene bliver dog hurtigt komplicerede når mand har med en ung mand som Bonney med på et sådan hold. Den første arrestation ender i drab fra Bonney’s side. Den næste også. Ikke bare en, men tre mænd. De mister sine udnævnelser og bliver dermed forbrydere. Og William H. Bonney har fået et nyt navn. Billy the Kid.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Wikiquote har citater relateret til:
[[q:{{{1}}}|Young Guns]].