Zenne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Zenne
KaartZenne.jpg
Floden Zennes løb
Overblik
Flodets navn Zenne
Land BelgienRediger på Wikidata
Udspring I Naast
Udspringets højde 123 m.o.h.
Middelvandføring 5,5 m³/s
Afvandingsareal 1164 km²
Afvandingsområde Belgien
Længde 103 km
Udmunding Heffen, Dijle
Udmundingshøjde 5 m.o.h.
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.


Nederlandsk: Zenne (fransk: Senne) er en lille flod, 103 km lang, som flyder gennem Bruxelles og udmunder i Dijle-flodens venstre side. Dens udspring ligger i kommunen Soignies. Den flyder indirekte ud i Scheldt, gennem Dijle og Rupel. Woluwe floden er en af bifloderne til Zenne.

I centrum af Bruxelles blev Zenne fuldstændig overdækket, og der blev bygget store boulevarder oven på den i det 19. og 20. århundrede. Den kan stadig ses i udkanten af Bruxelles og udenfor byen, men inde i byen løber den nu fortrinsvis under den Kleine Ring. Zenne floden var berygtet for at være en af Belgiens mest forurenede floder, da alt spildevandet fra Bruxelles området blev ledt urenset ud i den. I marts 2007 betød færdiggørelsen af et nyt rensningsanlæg, at der er begyndt at blive gjort noget ved dette problem.

Den gyldne iris blev brugt som mærke for Bruxelles området fordi den findes i marsksletterne omkring floden. Den enestående vilde gærsvamp i Zenne floddalen bruges ved produktionen af den regionale Lambic øl.

Koordinater: 51°04′N 4°26′E / 51.067°N 4.433°Ø / 51.067; 4.433

Vandløb Stub
Denne artikel om et vandløb eller en er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi