Boulevard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Champs-Élysées i Paris, Frankrig

Boulevard (fransk, fra hollandsk: bolwerkbolwark, "bastion") har flere alment accepterede betydninger. Det blev først introduceret på fransk i 1435 som boloard og er siden ændret til boulevard.

Boulevard bruges oftest om en bred, flersporet hovedfærdselsåre til gennemkørsel, delt med en midterrabat og ekstra kørebaner ved siden af til langsomtkørende trafik, cykelstier og fortove, desuden med træbeplantning i begge sider. Oftest med en betydelig landskabsmæssig kvalitet.

I Danmark findes H.C. Andersens Boulevard, Amager Boulevard, Dalgas BoulevardFrederiksberg, StrandboulevardenØsterbro og Sønder BoulevardVesterbro i København, Bjerregårdsboulevarden ved Jammerbugten, Ingerslevs Boulevard i Aarhus, Dronningens Boulevard i Herning, Einsteins Boulevard i Aalborg og Dagnæs Boulevard i Horsens.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Veje og vejanlægSpire
Denne artikel om veje eller vejanlæg er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.