Boulevard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Champs-Élysées i Paris, Frankrig

Boulevard (fransk, fra hollandsk: bolwerkbolwark, "bastion") har flere alment accepterede betydninger. Det blev først introduceret på fransk i 1435 som boloard og er siden ændret til boulevard.

Boulevard bruges oftest om en bred, flersporet hovedfærdselsåre til gennemkørsel, delt med en midterrabat og ekstra kørebaner ved siden af til langsomtkørende trafik, cykelstier og fortove, desuden med træbeplantning i begge sider. Oftest med en betydelig landskabsmæssig kvalitet.

I Danmark findes H.C. Andersens Boulevard, Amager Boulevard, Dalgas Boulevard på Frederiksberg og Sønder Boulevard på Vesterbro i København, Bjerregårdsboulevarden ved Jammerbugten, Ingerslevs Boulevard i Aarhus, Dronningens Boulevard i Herning og Einsteins Boulevard i Aalborg. Dagnæs boulevard Horsens

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Veje og vejanlægStub
Denne artikel om veje eller vejanlæg er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.