Zididada

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Zididada
Zididada.jpg
Zididada på Langelandsfestivalen 2006
Information
Genre Popmusik
Aktive år 1997 -
Pladeselskab Target Records
Medlemmer Jimmy Colding Sang
Jacob Krausmann Keyboard, harpe, guitar og sang
Björn Jönsson Trommer
Lars Storck Percussion, sang og guitar
Lars Maasbøl Guitar
Anders Heidelbach Cornelins Bas
Tidligere medlemmer Danny Linde Guitar
Eksterne henvisninger
Officiel webside

Zididada er en dansk popgruppe, der blev dannet i 1997 af Jimmy Colding og Danny Linde. Gruppen har opnået popularitet med sange som "Zididada Day", "Walking On Water" og "Happy Fool", ligesom de stillede op med sangen "Prinsesse" til Dansk Melodi Grand Prix 2004 og fik en andenplads.

Deres seneste album Fix Your Heart udkom i foråret 2013. Herefter udkom singlen "Lå Lå Lå" i 2017 - og blev i 2019 efterfulgt af singlerne "Pir i byen" og "Digital Total 'Kærlighed'". I sommeren 2017 blev hittet "Zididada Day" remixet af Cutfather og HYDERATE til P4-programmet "Take Off".

Historie[redigér | redigér wikikode]

Bandet blev dannet af Jimmy Colding og Danny Linde en sen aften i 1997 på det københavnske spillested Mojo. Jimmy havde uden held været rundt med et demobånd for at finde en guitarist. Danny hørte båndet hvorefter de sammen besluttede at danne Zididada.

Ordet Zididada er ikke blevet brugt på noget andet sprog, så Jimmy og Danny har besluttet at Zididada betyder "evig sol".[1]

I 2004 stillede Zididada op til det Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Prinsesse". Det var den første sang, som gruppen sang på dansk, og den modtog i alt 46 point, hvilket gav gruppen en samlet andenplads efter Tomas Thordarsons "Sig det' løgn".

I 2008 fik gruppen en del omtale i ikke blot Danmark, men også USA da bandet leverede den populære[kilde mangler] titelmelodi "Take it all" til wrestling showet, WWE Judgment Day 2008.

Danny Linde forlod gruppen i 2013 for at satse på hård rock.

Gruppen har siden deltaget i mange af Danmark Dejligst-koncerterne der bliver arrangeret af Rasmus Nøhr.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Zididada giver den gas i Blokhus, blokhus.dk, hentet 15/7-2013

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]