Brugerdiskussion:Mikael Lindholm

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Mikael Lindholm!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen -- Danielle 8. maj 2008, 13:46 (CEST)[svar]


Om selvbiografier[rediger kildetekst]

Hej Michael Lindholm. Det er muligt at du er kendt, men det er ganske enkelt ikke tilladt at du skriver om dig selv på wikipedia. Artiklen er een lang reklame for dig selv, og den er derfor blevet slettet. -- Danielle 8. maj 2008, 13:46 (CEST)[svar]

Danielle, det kan jeg simpelthen ikke forstå hvad du har gang i. For første har jeg ikke kunnet læse mig til, at selvbiografier er forbudt på wikipedia, hvilket havde sparet mig for en masse tid. For det andet tror jeg næppe andre kender mig lige så godt som jeg - hvilket netop giver begrebet selvbiografi mening. For det tredie strider det da mod wikipedias ånd og brand, at du bare kan fjerne oplysninger, fordi du ikke bryder dig om dem - jeg lagde mit liv ud og forventer protester og redigering, hvis nogen mener, at det jeg skriver, er forkert eller misvisende - det skulle der faktisk noget overvindelse til. Det får ingen nu en chance for, fordi Danielle har besluttet det og nægter dem adgang til oplysningerne. Det er ikke spor hverken demokratisk eller publicistisk. Faktisk ren smagsdommeri og censur. Og hvad med alle de andre biografier på wikipedia? Det er dem, der inspirerede mig. Skal jeg så virkelig betale en journalist for at lave min biografi på wikipedia? Det er jo den logiske løsning på dit budskab - og præcis hvad wikipedia ikke skulle være. Jeg synes du er langt ude i en meget kedelig retning. Og så staves mit navn med k, du "som ikke kan lade være med at rette fejl". Mikael Lindholm 1. aug 2008, 14:34
Læs her Wikipedia:Selvbiografier. Kinamand 1. aug 2008, 14:41 (CEST)

Fornemt. Og den tekst skulle jeg altså have fundet, før jeg skrev en selvbiografi. Den fremgår jo med al tydelighed af din velkomsthilsen, så det skulle ikke være svært, vel? Grunden til at perifære personer ikke må skrive deres selvbiografi er garanteret, at der er knap plads på internettet, ikke? Jeg fastholder mit nye syn på Wikipedia, som jeg ellers har fremhævet positivt i interviews, foredrag og artikler som kilde - det er ikke seriøst, men et selvbestaltet baggårdsleksikon styret af ukvalificerede smagsdommere, der vil have, at man skal korrumpere sig til omtale. Well, om ikke andet, så bliver det sjovt at skrive om. :-) Hvad er det nu der står? "Vær dristig!" "Skriv." Det ER da morsomt.

Hej Michael, hvis du vil skrive om sig selv, kan du gøre det på din Brugerside MvH --Rasmusbyg 6. aug 2008, 00:40 (CEST)

Det var også hvad jeg gjorde. Lige meget. Jeg kan blive optaget i Kraks sjove Blå Bog over folk, der har betydning for samfundsudviklingen, men jeg bliver slettet fra Wikipedia, når jeg taster de samme oplysninger ind. Jeg sidder og klukker af grin. Over at have været så naiv at tro, at dette var en seriøs kilde til information. Lige meget. Virkelig.