Ravnstrup Sø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ravnstrup Sø er en knap 10 hektar stor sø vest for Herlufmagle i Næstved KommuneSydsjælland, der blev købt af Fugleværnsfonden i 1983 og oprettet som fuglereservat. Det er en næringsrig sø omgivet af tæt rørskov og pilekrat og en smal bræmme af gammel naturskov. Søen afvandes af en bæk der løber til Torpe Kanal. Hele reservatet er stort set beskyttet af Naturbeskyttelseslovens §3.

Der er foretaget en omfattende naturgenopretning i og omkring Ravnstrup Sø, hvor Vandstanden i søen er blevet hævet, og et område med rørskov og pilekrat er blevet ryddet i den nordlige ende af søen, og et engområde slås med le af en frivillig arbejdsgruppe. Naturplejen er også til gavn for de mange frøer, der lever ved søen herunder den butsnudet- og spidssnudet frø

Reservatet har et rigt varieret fugleliv, men rummer ingen deciderede sjældenheder, og reservatet har betydelige botaniske interesser.

Der er anlagt en natursti som fører til et fugletårn og det lille fugleskjul ved søen med udsigt over fuglelivet på søen og i rørskoven. I reservatets nordøstlige del er der opført en shelter

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om lokaliteten Ravnstrup Sø kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°19′3.69″N 11°43′23.12″Ø / 55.3176917°N 11.7230889°Ø / 55.3176917; 11.7230889