Brugerdiskussion:Birkumborg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Birkumborg!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 22. mar 2009, 17:07 (CET)

Men gider du at huske følgende:

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under. Med venlig hilsen
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 22. mar 2009, 17:07 (CET)

og

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at wikificere dem. Det vil sige at du sætter relevante opslag i [[ og ]]. Sådan kan læseren også hurtigt slå op i andre relevante artikler. Med venlig hilsen
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 22. mar 2009, 17:07 (CET)

Du er i gang med en hel serie små opslag der alle ser ud til at være "copy&paste" et eller andet sted fra: udtryk som "... har, som tidligere omtalt, haft stor indflydelse på ..." peger i den retning. Hvis du ikke sætter kilde på alle disse opslag, der kan godtgøre at de ikke er uretmæssigt kopieret, vil de alle sikkert blive slettet på grund af såkaldt {{copyvio}} -- Mvh PHansen 22. mar 2009, 17:48 (CET)

Stilmanual[rediger kildetekst]

Hej Birkumborg, og velkommen her. Det er dejlig at du har en masse materiale du vil bidrage med ( jeg går ud fra det er dine egne tekster, så der ikke er problemer med ophavsret ?), men det ville være dejligt hvis du ville læse og anvende Wikipedia:Stilmanual, så dine artikler fungerer i Wikipedias sammenhæng og vi kan få det fulde hypertekstpotentiale ud af dit materiale: Spørg endelig hvis jeg kan hjælpe. -- vh. Nico 22. mar 2009, 18:42 (CET)

Artikler om Holluf mv.[rediger kildetekst]

Er du klar over, at der allerede findes artikler om Neder Holluf og Hollufgård? Noget af det, du havde skrevet i Over Holluf, stod allerede i Hollufgård. Jeg har derfor flyttet lidt rundt på det, du har skrevet.-Qw345 22. mar 2009, 18:52 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at læse på din diskussionsside Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 22. mar 2009, 19:04 (CET)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under. Med venlig hilsen Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 22. mar 2009, 19:04 (CET)

Vedr. ophavsretbeskyttet tekst[rediger kildetekst]

Jeg har valgt at fjerne din store tilføjelse fra 23. marts 2009, kl. 10:47 til Fraugde Kirke-artiklen. Jeg har en kraftig mistanke om at teksten er en direkte afskrift fra en artikel til "Fraugde kirkeblad 2007", som du også selv angiver som kilde nederst. Jeg skal gøre dig opmærksom på, at du skal sidde inde med en skriftlig tilladelse (eller tilsvarende) til at gengive tekst, som du ikke selv har råderet over, over på den danske Wikipedia. Alt indhold der indsættes på Wikipedia skal være frit indhold, som kan licenseres under GFDL-licensen. Der er ikke noget hinder for at benytte en bestemt hjemmeside og/eller artikel i et avis/blad som kildereference og formulere sig i egne vendinger, men man kan ikke ordret kopiere ophavsret-beskyttet tekst, med mindre man udtrykkeligt har fået lov til dette fra hjemmesidens/artiklens ejere. I tilfælde af at det viser sig, at min fjernelse af teksten er en fejl, er det stadig muligt gendanne teksten via artiklens historik. --Froztbyte 19. apr 2009, 03:17 (CEST)

Kære Birkumborg, teksten i den omtalte artikel er blevet gendannet på baggrund af det svar du giver mig i din e-mail pr. søndag 19.04.2009 kl. 11:25, hvor du erklærer dig som forfatter til den originale artikel til kirkebladet om Fraugde Kirke og dets kalkmalerier. Jeg har ikke grund til at tro andet, da jeg simpelhen ikke kan bevise det modsatte er tilfældet. Jeg har dog vedlagt nogle opmærkninger øverst i afsnittet, der informerer læsere om afsnittet mangler kildehenvisninger til indholdet og at sektionen ikke er opbygget som en encyklopædisk artikel bl.a. konkret beskrivelse af fakta ud fra et neutralt synspunkt, uden at drage konklusioner og alt for mange rosende formuleringer.
En enkel reference til kirkebladets artikel, hvor du selv er forfatter til, er dog temmelig problematisk og virker ikke tilstrækkelig. Andre læsere har nemlig ikke mulighed for at krydschecke informationerne du selv oplyser i Wikipedia-artiklen, da den eneste kilde er dig selv og din artikel i kirkebladet. Og det hænger jo ikke rigtig sammen :-) Det havde været en noget anden sag, såfremt jeg havde forfattet teksten i Wikipedia-artiklen, formuleret mig i egne vendinger og lagt en reference til din "endnu-ikke-udgivne" artikel i kirkebladet hos Fraugde Menighedsråd. I dette tilfælde må du betragtes som værende "inhabil" og det er derfor vigtigt at du fremlægger dine oprindelige kilder, som kan dokumentere de enkelte informationer og påstande i Wikipedia-artiklen. Det er problematisk om at bede folk om blindt at tro på det hvad du selv skriver ... Du kan eventuelt blive inspireret ved at gennemgå nogle af artikler listet under Wikipedia:Fremhævet indhold.
I øvrigt skal det bemærkes, at 99,95% af alt materiale på Wikipedia ikke bliver "slettet" permanent, men gemmes for eftertiden, hvilket gør det muligt for andre (eller administratorerne) at kontrollere de redigeringer der er blevet foretaget. Du har selv haft mulighed for at gendanne din egen tekst ved at fortage de nødvendige handlinger i artiklens historik. Endvidere vil jeg anbefale dig at svare fortsætte diskussionen her, hvor den begyndte, frem for at sende mig over en e-mail (en postkasse jeg i øvrigt ikke læser ofte). E-mails er, efter min mening, forbeholdt særlige personlige ønsker eller situationer med eksempelvis særligt følsomme oplysninger, som en bruger ikke ønsker offentliggjort, hvilket ikke kan siges at være tilfældet her :-) --Froztbyte 20. apr 2009, 23:58 (CEST)

Jeg skal gøre dig opmærksom på at Fraugde kirke og landsby, Fraugdegaard, Hole Kilde og ”Munkestensmarken-artiklen, som du i sin tid oprettede, har en lang række problemer og er derfor blevet indstillet til sletning af en anden bruger. Du kan argumentere for at artiklen skal bevares eller sammenskrives med en anden artikel på den relevante diskussionsside: Wikipedia:Sider der bør slettes/Fraugde kirke og landsby, Fraugdegaard, Hole Kilde og ”Munkestensmarken. --Froztbyte 25. maj 2009, 14:08 (CEST)[svar]