Brugerdiskussion:Foto

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Foto!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen PhoenixV 17. apr 2007 kl. 18:33 (CEST)


Bemærk venligst, at vi gerne underskriver vores diskussionsindlæg (ved at skrive --~~~~), så man kan se, hvem der skriver. Det er heller ikke velaccepteret at slette andre brugeres skabeloner uden begrundelse. --PhoenixV 17. apr 2007 kl. 18:33 (CEST)

Super! Husk også at bruge forhåndsvisning, så du kan se, om dine redigeringer ser ud, som du vil have dem til. --PhoenixV 17. apr 2007 kl. 18:38 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at wikificere dem. Det vil sige at du sætter relevante opslag i [[ og ]]. Sådan kan læseren også hurtigt slå op i andre relevante artikler.

--PhoenixV 17. apr 2007 kl. 18:46 (CEST)


Et tip mere - jf. debatten på Diskussion:Grækenland:

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

--JGC 14. maj 2007 kl. 11:42 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv.

--Broadbeer, Thomas 21. jun 2007, 12:15 (CEST)

Omdirigering[rediger kildetekst]

Når du skal omdirigere skal du bare skrive #REDIRECT [[navnet på artiklen]] inde i den side der skal omdirigere. mvh --Rasmus81 5. jul 2007, 03:37 (CEST)

Hvis du kunne lægge dig efter at bruge formen med #REDIRECT ... i stedet for 'Se ...' , ville det spare energi for andre deltagere her med at rette - fx
#REDIRECT vedvarende energi
i stedet for
Se vedvarende energi.
Jeg ved det kan være svært at ændre vaner, men det er trods alt lettere hvis de ikke når at blive alt for indgroede -- Mvh PHansen 13. jul 2007, 10:07 (CEST)
Det ville stadig være rart, hvis du ville sætte dig ind i ovenstående. Indsættelse af kategori, Interwikilinks og almindelig praktisk opsætning som i artiklen A.O. sker heller ikke af sig selv. --Dannebrog Spy 23. jan 2008, 22:41 (CET)

Du har oprettet en artikel ved navn Habeas corpus, hvor du opfordrer folk til at skrive artiklen. Kunne du venligst holde dine kommentarer/opfordringer på diskussionssiderne fremover og ikke inkludere dem i artikler.--Froztbyte 20. sep 2007, 17:41 (CEST)

Vedrørende Diskussion:Habeas corpus (som du dog nu har slettet indholdet af). Jeg beklager, hvis ovenstående kommentar kunne opfattes som meget uvenlig, men kommentarer i artikler bliver nu engang opfattet negativt. Endvidere er det ikke kotyme at oprette diskussionssider før den tilhørende artikel (hvis indhold man jo skal diskutere om) er blevet oprettet. Ønsker til nye artikler bør i stedet inkluderes her: Wikipedia:Efterspurgte artikler.--Froztbyte 20. sep 2007, 18:54 (CEST)
Diskussion er nu havnet her: Brugerdiskussion:Froztbyte#uvenlighed?

Analgesi og Analgesia[rediger kildetekst]

Hej Foto

Jeg har set her til morgen, at du har flyttet teksten fra Analgesia til Analgesi, som du sikkert har opdaget forsøgte jeg at lave en redirect fra Analgesi til Analgesia i stedet for, hvorfor alt din tekst ret hurtigt blev slettet. Jeg har skrevet et indlæg på Diskussion:Analgesia, om hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde.

Kan jeg ikke få dig til at kommenterer det jeg har skrevet derinde?

MVH

--Rasmusdahl 9. okt 2007, 08:52 (CEST)

Hej igen Foto. Det ser ud til at problemet er blevet løst af en administrator, for diskussionerne og artiklerne er samlet under Analgesi, mens diskussionssiden og artiklen forbundet med Analgesia redirecter til Analgesi. Så alt er i den skønneste orden. MVH --WikiDahl 9. okt 2007, 10:44 (CEST)

Flertydighed[rediger kildetekst]

Hej Foto! Her kommer lige et lille tip. Når du laver en ny artikel, hvor artikeltitlen også har en anden betydning, skal du bruge skabelonerne {{harflertydig2}} eller lignende i stedet for at skrive med tekst, at de kan have to betydninger. Mvh Sabbe 25. okt 2007, 08:46 (CEST)

Skanderbeg[rediger kildetekst]

Hej Foto, har netop set dine tilføjelser til Skanderbeg-artiklen og de venlige kommentarer du lagde på min brugerside for et stykke tid siden. Jeg mener ikke noget endnu om dine tilføjelser og forslag og vil først vende tilbage i begyndelsen af 2008 (fordi jeg er i gang med noget andet). Formentlig bliver det med en kommentar eller to til Skanderbeg-artiklen. Bedste hilsener --Bjørn Andersen 14. nov 2007, 08:24 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op under den påstand, at det kan ikke ophavsretsbeskyttes og er derfor offentlig ejendom (public domain), fordi det udelukkende består af information, som er almindelig ejendom og ikke indeholder noget originalt forfatterskab.

Som det fremgår af licensen, så er licensen ugyldig uden tilstrækkelig dokumentation eller argumentation. Derudover mangler der kildeoplysninger.

Uden disse oplysninger er licensen ugyldig og billedet vil blive slettet om ca. 7 dage, hvis der ikke inden da er sket afklaring. --|EPO| 15. nov 2007, 23:08 (CET)

Ved tilføjelse af billeder i artikler, anvender man (af layout hensyn) normalt "billede"-syntaksen (se Hjælp:Billede) frem for "gallery"-syntaksen - specielt hvis der kun er tale om et enkelt billede i artiklen :-) Se mine rettelser i Ortopædkirurgi-artiklen.--Froztbyte 16. nov 2007, 21:02 (CET)

Jeg indrømmer at jeg ikke har overblik over disse ting, så vi må hellere fjerne billedet.--Foto 18. nov 2007, 11:27 (CET)

Husk at beskrive dine ændringer hver eneste gang du redigerer en side[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

--WikibrugerDu kan skrive til mig her... 9. jan 2008, 10:50 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--Sabbe 1. feb 2008, 10:22 (CET)

Kamptropperne[rediger kildetekst]

Ud fra dine bidrag lader det til at du ikke helt ved hvad Kamptropperne i den moderne danske hær er for noget. 'Kamptropperne' er et konglomerat af infanteri- OG kavaleriregimenter. I Infanteri-artiklen skrev du "I Danmark kaldes infanteriet for kamptropperne" hvilket kun er en halv sandhed, de indgår i kamptropperne. I Jydske Dragonregiment [1] indgår både kampvognseskadroner og infanterikompagnier; Gardehusarregimentet blev samlet af Sjællandske Livregiment (infanteri), Gardehusarregimentet (kavaleri) og Danske Livregiment (infanteri) i 2001.
Infanterister der køres rundt i pansrede mandskabsvogne kommer oprindeligt fra infanteriet, deciderede kampvogne som Leopard 2 kommer oprindeligt fra kavaleriet - men begge er pansertropper. Dit bidrag med engelske kavaleriregimenter synes jeg ikke hører hjemme i en infanteriartikel, snarere i Pansertropper-artiklen.
Nutidsdanske betegnelser er [2]:

  • Kamptropperne - infanteri og kavaleri.
  • Ildstøttetropperne - artilleriet.
  • Føringsstøttetropperne - telegraftropper.
  • Ingeniørtropperne - ingeniørtropper.
  • Logistiktropperne - forsyningstropper og sanitetstropper.

Håber at du kan bruge det til noget, hilsen Necessary Evil 4. feb 2008, 22:17 (CET)

Hej Foto, nu er jeg ikke læge men hedder "akut eksposition" ikke "akut eksponering" ? Med venlig hilsen Necessary Evil 22. feb 2008, 16:42 (CET)

Hej NE. Rent sprogligt er begge dele korrekt men på lægesprog siger man kun exposition. Kan også staves eksposition, men det korrekte er altid at stave latinske (som her) og græske ord med X og ikke med KS. På latin og græsk er det ikke tilladt at bruge KS, for hvad skal vi så egentlig med X? Rent teoretisk kunne man også sige "en eksplodering", men du som soldat kunne nok kun finde på at sige "en eksplosion" (og skal det være helt korrekt, explosion) :-) MVH --Foto 23. feb 2008, 18:08 (CET)

Bare for sjov: Fotografer siger kun eksponering og aldrig eksposition.--Foto 23. feb 2008, 18:50 (CET)

Hej Foto, jeg er glad for at jeg spurgte dig i stedet for bare at udskifte ordet på egen hånd. I øvrigt har jeg ikke været soldat i dette årtusinde ;-) Med venlig hilsen Necessary Evil 23. feb 2008, 19:16 (CET)

Din e-mail er modtaget d. 25. februar 2008 17:25:13 GMT --Med venlig hilsen Necessary Evil 28. feb 2008, 21:13 (CET)

Korrekt skrivemåde for danske plantenavne[rediger kildetekst]

Hej Foto, kan jeg få dig til at kigge på Skovfyrdiskussionen, á propos dit indlæg dér fra 2010? Mvh.--Sten Porse (diskussion) 5. mar 2012, 14:58 (CET)

Habeas Corpus[rediger kildetekst]

Hej Foto. Hvad er din basis for at anføre at Habeas Corpus er en del af dansk ret eller er grundlag for grundlovens § 71, og ikke bare er en af mange inspirationskilder bag retten til at blive stillet for en dommer? TorbenTT (diskussion) 23. okt 2015, 13:20 (CEST)

Hej TorbenTT

Se her:http://www.denstoredanske.dk/Sprog,_religion_og_filosofi/Sprog/Latinske_citater_og_talem%C3%A5der/habeas_corpus