Brugerdiskussion:Karenr

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Karenr!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen CarinaT 1. apr 2008, 15:30 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--CarinaT 1. apr 2008, 15:54 (CEST)

Hej Karenr. Eksterne henvisninger i artikeltekster er ikke god stil, så du bedes ikke genindsætte dem. Ét link til hjemmesiden er i øvrigt nok. Så må folk selv klikke sig ind på filialerne. Håber du kommer godt videre og spørg endelig, hvis der er noget, du er i tvivl om. --CarinaT 1. apr 2008, 15:54 (CEST)

Det var da utroligt. Jeg prøver at give gode råd og bruger tid på at få artiklen til at følge stilen, så den er behagelig at læse og indgår i strukturen, men så bliver du ved med at gå direkte imod, på trods af at jeg forklarer. Det håber jeg virkelig du vil lade være med ellers kan der blive tale om en blokering. Desuden må du meget gerne svare her på din diskussionsside – den er til for at kunne konversere med hinanden. Jeg har også fjernet det stykke om børnebiblioteket, da det var alt for {{tætpå}}. --CarinaT 1. apr 2008, 17:42 (CEST)

Hej Karenr. Det ser fint ud med de nye billeder, men jeg vil nok anbefale dig ikke at opfordre til at oprette filialbibliotekerne, men i stedet oprette et underafsnit med "Filialer" eller noget i den stil og så skrive et par linjer om hver. Se fx Wikipedia:Sider der bør slettes/Svenstrup Bibliotek. Hvis man vil vide noget om Varde Kommune må man klikke sig ind på den – det er ikke direkte relevant for artiklen. --CarinaT 12. apr 2008, 11:42 (CEST)

Hej CarinaT[rediger kildetekst]

Jeg har for første gang forsøgt mig med wikipedia - og opdagede først i dag, at du som en person har rettet i artiklen. - Jeg kan godt forstå dine frustrationer, der lignede mine, fordi alt hvad jeg skrev blev ændret. Jeg retter mig helt efter dine anvisninger - og vil blot rette enkelte faktuelle fejl. Tak for hjælpen Karenr (Skrev 80.160.138.70 (diskussion • bidrag) 2. apr 2008, 10:09. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Karenr. Jeg er glad for, du har set beskederne nu. Jeg håber også du ud fra mine rettelser kan gennemskue lidt af, hvordan man linker til andre artikler, laver et stilrigtigt layout med de rette overskrifter osv. --CarinaT 2. apr 2008, 16:49 (CEST)

Hej CarinaT[rediger kildetekst]

Vi vil gerne lægge et par billeder af biblioteket og bogbussens udsmykning på artiklen.- Har du nogle gode råd i den forbindelse. - Hilsen Karenr (Skrev 80.160.138.70 (diskussion • bidrag) 2. apr 2008, 10:31. Husk at signere dine indlæg.)

Så længe billederne ikke er beskyttet af ophavsret, kan du sagtens uploade dem. Jeg vil anbefale at du gør det på commons, hvor de så bliver tilgængelige for alle wikier (er bare mest praktisk at have dem liggende der). Jeg bifalder meget, hvis du kunne tilføje nogle billeder, da relevante billeder altid forbedrer en artikel. Mht. hvordan du sætter dem på artiklen, synes jeg det er nemmest at klikke ind på en tilfældig artikel og se der hvordan det er gjort. Men ellers er vores guide altså ret god. Hvis du bliver i tvivl med billed-upload (mht. rettigheder) er det nok bedst at henvende dig til Bruger:EPO. --CarinaT 2. apr 2008, 16:49 (CEST)

Råd om at logge ind med dit brugernavn[rediger kildetekst]

Hej Karen. En af grundene til, at du og CarinaT er gået lidt skævt af hinanden, er, at du har oprettet brugernavnet Karenr, men bagefter ikke har brugt det. Det kan jeg se på de svar, du har givet herover, hvor der i diskussionens historik blot står et ip-nummer. Hvis du var logget ind, ville du have set, at der var beskeder på din diskussionsside (det fremgår ret tydeligt med en fed gul linje foroven), og så kunne du have set Carinas første kommentar.

I øvrigt vil vi opfordre dig - som ny bruger - til at se nærmere på nogle af de gode råd, der er i velkomsten øverst. --Arne (Amjaabc) 2. apr 2008, 13:28 (CEST)

Jeg vil lige afklare dette problem, da der ikke er tale om, at Karenr ikke så beskederne på diskussionssiden pga. manglende indlogning. Alle mine indlæg er blevet placeret her, mens Karenr var aktiv under brugernavnet i forbindelse med redigeringen af Varde Bibliotek. --CarinaT 2. apr 2008, 16:49 (CEST)

Idet jeg formoder, at dette kunstværk er omfattet af kunstnerens ophavsret, kræves der specifik tilladelse til at reproducere værket. Det er muligt, at biblioteket enten ejer hele eller dele af ophavsretten, men da licenskravene på Wikipedia (jf. oplægningssiden) er ret strikse, skal der ihvertfald afklares en del spørgsmål omkring dette, inden billedet kan tillades. --|EPO| 7. maj 2008, 18:02 (CEST)[svar]

Bibliotekstrolden er ophængt på Varde Bibliotek og er bibliotekets ejendom. - Fotografiet er taget af personale på biblioteket. - Har vi=Varde Bibliotek så tilstrækkelige rettigheder til at kunne bruge billedet i wikipedia??? - Ellers fjerner jeg det bare igen.

Mange hilsner Karenr - 8. maj 2008

Hvis Varde Bibliotek ejer værket og de tilhørende rettigheder, så er det naturligvis dem, der bestemmer over, hvad der må gøres ved det. Og netop dette skal så præciseres, da billedet i første omgang blev lagt op uden en licensskabelon, som der ellers kræves. Dig/fotografen kan med fordel udfylde skabelonen {{information}}, der henvises til på oplægningssiden.
Nu gendanner jeg billedet, men markerer det som værende uden licensangivelse og vil derfor blive slettet, hvis der ikke vælges en passende licens. --|EPO| 14. maj 2008, 17:50 (CEST)[svar]

Biblioteksfilialer[rediger kildetekst]

Hej Karenr. Mht. filialartiklerne tilhørende Varde Bibliotek foreslår jeg, at de indskrives i hovedartiklen. Der er ikke nok information om de enkelte filialer til hele artikler, så det er bedre, hvis der laves et afsnit kaldet filialer. Du kan eventuelt bruge <galery> til billederne (se fx korset#Anti-korset bevægelsen). --CarinaT 18. jun 2008, 13:20 (CEST)

Der er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Billede:Varde bibliotek torvet perlen 2005.jpg!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.


Statuer/skulpturer er beskyttet af ophavsret, jf. Værkshøjde#Fotografier_af_skulpturer. Det kræver derfor tilladelse fra rettighedshaveren, hvis billedet skal bruges på Wikipedia. Det samme gælder Fil:Varde bibliotek indg (9).jpg MGA73 25. apr 2009, 17:06 (CEST)