Brugerdiskussion:Odinkarr

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Du får lige en standardvelkomst:

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

Vær venlig at huske nedenstående fremover:

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv.

--Lhademmor kl. 29. aug 2006 kl. 19:20 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver både større og mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venlist at bruge beskrivelsesfeltet. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Især hvis det er en artikel, som andre har et personligt forhold til, kan det spare folk for en ekstra gennemlæsning, hvis du lige noterer, at du blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem.

--|EPO| 29. aug 2006 kl. 19:52 (CEST)

Tak skal i have begge to. Jeg er helt ny i Wikipedia saa gode raad modtages gerne. Kan i hjaelpe mig med at faa overskriften aendret fra "Granddanois" til "Grand Danois"? Jeg vil ogsaa gerne have omstillingen enten fjernet (ikke noedvendig hvis vi aendrer til "Grand Danois") eller aendret til/fra "Den Danske Hund". Selve teksten kommer i loebet af et par dage. Jeg er ved at koge den sammen til noget brugeligt. Hilsen herfra Flemming (Nu kan jeg selvfoelgelig ikke finde ud af hvordan jeg skal underskrive saa i kan se brugeren)

Hej Flemming. Hvis du vil flytte artiklen Granddanois til Grand Danois, så skal du bruge "flyt"-knappen som står allerøverst i artiklen (lidt til højre for "rediger"-knappen). --Lhademmor 30. aug 2006 kl. 09:24 (CEST)


Tusind Tak. Jeg har nu lavet omstilingen til Grand Danois som forhaabentligt virker efter hensigten. Det naeste jeg nu gerne vil goere er at faa indsat Wikipeida's skabelon, saa vi faar samme metodik i de skandinaviske og engelske udgaver. F.eks. har den norske udgave en god skabelon http://no.wikipedia.org/wiki/Grand_danois. Er der nogle af jer unge der kan hjaelpe med at flytte den norske skabelon over paa den danske side? Flemming

Hej Flemming. Du har ganske rigtigt flyttet Granddanois på korrekt måde, men efterfølgende har Bruger:Palnatoke flyttet den tilbage igen idet han hævder at Dansk Sprognævn skriver hundens navn i et ord. Angående skabelonen har vi endnu ikke en hunde-skabelon på dansk Wikipedia, så det må vente lidt :) --Lhademmor 30. aug 2006 kl. 14:10 (CEST)


Diskussion: Grand Danois eller Granddanois

Anders har gjort mig opmærksom på at Dansk Sprognævn viser at dette fremmedord iflg. dem skal staves ”Granddanois”.

http://www.dsn.dk/cgi-bin/ordbog/ronet?S.x=0&S.y=0&M=1&P=granddanois

Nu ved vi jo ikke om det hunden Dansk Sprognævn har i tankerne ved denne stavevis, men jeg går ud fra at de fleste er enige i at dette ikke blot er grammatisk forkert, men virker forkert.

Da Wikipedia har en regel om at undgå kiv ved slavisk at følge Dansk Sprognævn rejser Anders naturligt spørgsmålet om hvorledes navnet bør staves.

Jeg har en smule erfaring med hvorledes brugen af Grand Danois forholder sig i forhold til hunden.


I Dansk Kennel Klub's bestyrelse vedtages 18. marts 1935 en standard for ”den danske hund ”:


Standard for den danske Hund. (Grand Danois, Great Dane) Stamland: Danmark


Det er ordret hvad der besluttes i DKK, der er det øverste organ for hundeklubber i Danmark.


Brugen af ”Grand Danois”, der opfindes i 1741 i et fransk værk om evolution (mere om dette senere), vinder først indpas i Danmark, Norge og Sverige efter 2. Verdenskrig.


Alle anerkendte hundetyper har hvad kaldes en ”Standard” der er vedtaget i alle europæiske hundeklubbers fællesorgan kaldet FCI. Der kan i forbindelse med hunden ikke fraviges fra denne standard, hverken nationalt eller internationalt.

Den senest opdaterede Standard for hunden er Nr 235, 02.04.2001, dvs. fra 2001. Her staves hundens navn ”Grand Danois”.

I vil ved eget syn kunne se at de nationale klubber i Danmark, Sverige og Norge staver klubnavnene som ”Grand Danois Klubben i Danmark”, ”Norsk Grand Danois Klubb” og ”Svenska Grand Danois klubben”.


I forbindelse med hunden, og det er hvad denne side gerne skulle omhandle, mener jeg derfor ikke vi kan benytte andet end den sande skrivemåde for hunden, der er ”Grand Danois”.


Mit første kald til jer er om i er enige heri?


Alternativt kan man ligeledes, og måske endda endnu mere korrekt, kalde siden ”Den danske hund” og lave en omstilling fra ”Grand Danois” til ”Den danske hund”.

I forbindelse med omtale af hunden bør ”granddanois” ikke forekomme.

Hvad mener i?

Mvh

Flemming (Odinkarr 30. aug 2006 kl. 18:00 (CEST))

Jeg må indrømme, at hvis Dansk Sprognævn henviser til hunden, så er det her et af de sjældne tilfælde, hvor de ikke bør følges. Jeg kunne ikke drømme om at kalde hunden andet end Grand Danois og har heller aldrig set andet. Det bør den stå under (omend jeg indrømmer, at man jo finder artiklen via omdirigieringen). --Sir48 (Thyge) 30. aug 2006 kl. 18:35 (CEST)
Kan vi ikke få flyttet denne diskussion til Diskussion:Granddanois, hvor den hører hjemme? --Anjoe (Anders) 30. aug 2006 kl. 20:17 (CEST)
Jo. Jeg kopierer lige diskussionen dertil. --Palnatoke 30. aug 2006 kl. 20:58 (CEST)