Brugerdiskussion:Poker-DM

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Poker-DM!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Harne 8. okt 2008, 11:47 (CEST)


Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du gendanner efter hærværk, så er det vigtigt at huske at tilføje de rette test-skabeloner til hærværksmandens brugerdiskussionsside. Med dette kan man nemlig sidenhen se, at denne bruger allerede har fået en advarsel, næste gang samme bruger laver hærværk, og dermed kan vandaler blive behørigt blokeret. Og i større tilfælde af hærværk, kan registrering af brugerens IP og den tilhørende institution komme på tale, så institutionen ved gentagelser kan blive kontaktet.

--Saddhiyama 8. okt 2008, 16:29 (CEST)

Beskrivelse[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

--Sima96 14. okt 2008, 17:16 (CEST)

Tak for tippet :) --Poker-DM 14. okt 2008, 17:25 (CEST)

Tak for det unødvendige tip[rediger kildetekst]

--Rasmusbyg 27. okt 2008, 14:05 (CET)

Men kan da lige give DIG et lille tip. Byd ikke brugere velkommen, før de rent faktisk har bidraget til en artikel. --Rasmusbyg 27. okt 2008, 14:08 (CET)

Tip om kategorier[rediger kildetekst]

Du har lige stemplet Per Stig Møller som kriminel. Nu ved jeg ikke helt hvor grænsen går. Men han bør ikke være kategoriseret som kriminel uden at det fremgår af artiklen hvorfor han er sat i den kategori. Det gælder i øvrigt for alle kategorier. --MGA73 31. okt 2008, 20:43 (CET)

Det er noteret. Jeg vil fluks gå igang med at rette op på misæren. --Poker-DM 31. okt 2008, 20:45 (CET)
Lidt i samme skuffe - jeg har fjernet din ændring af Ted Stevens‎. Ifølge teksten undersøges forholdet, men der står ikke noget om, at han er dømt. --MGA73 5. nov 2008, 08:40 (CET)
Har nu tilføjet tekst om hvorfor han er meget kriminel. --Poker-DM 5. nov 2008, 10:13 (CET)
Perfekt! --MGA73 5. nov 2008, 10:38 (CET)

Naser Khader og Pia Kjærsgaard uden for parti?[rediger kildetekst]

Du har kategoriseret Naser Khader og Pia Kjærsgaard som uden for parti. Hvad har du gang i?? Kinamand 1. nov 2008, 00:07 (CET)

Så vidt jeg kunne læse ud fra kategorien dækkede denne over folketingsmedlemmer, der i en kortere eller længere periode er/har været løsgængere. Det har begge ovennævnte. Naser Khader var løsgænger efter hans udmeldelse af de Radikale og frem til den 13. november 2007 hvor han blev valgt ind for Ny Alliance, nu Liberal Alliance 10. juli. Jeg kan også finde datoer til dig med Pia Kjærgsgaard, da hun ligeledes officielt var løsgænger fra hendes udmelding af Fremskridspartiet og frem til hun blev valgt for Dansk Folkeparti hvis dette skulle have interesse? --Poker-DM 1. nov 2008, 00:12 (CET)
Navnet på kategorien giver indtryk af at de på nuværende tidspunkt ikke er medlem af noget parti men det er selvfølgelig rigtigt at de to politikere på et tidspunkt har været løsgængere. Kinamand 1. nov 2008, 00:37 (CET)
Jamen jeg undskylder isåfald at jeg ufortrødent kategoriserede ovennævnte udfra kategoriens beskrivelse, fremfor at tænke over hvilket indtryk du ville få udfra navnet på kategorien. Jeg kan forstå på dit tonefald at det er noget der ligger dig meget på sinde. --Poker-DM 1. nov 2008, 00:44 (CET)
Nej jeg er bare lidt træt og var overrasket over at nogle kunne kategorisere to så kendte partiledere som uden for parti. Beklager hvis tonen var lidt hård :-) Kinamand 1. nov 2008, 00:56 (CET)
Er du i øvrigt sikker på at Naser Khader var løsgænger? Han dannede jo partiet samme dag han brød med de radikale og han repræsenterede vel derfor ny alliance fra den samme dag? Kinamand 1. nov 2008, 01:17 (CET)
Khader var løsgænger fra 9. maj 2007 til 10. juli 2007. Grunden til at det kun var til 10. juli og ikke helt frem til folketingsvalget var at Folketingets lovsekretariat først skulle godkende Ny Alliance som parti. Det skal derimod ikke kunne siges om jeg rent faktisk har taget fejl angående Pia Kjærsgaard. Men jeg antager da at det har forløbet på nogenlunde samme måde. --Poker-DM 1. nov 2008, 01:22 (CET)
Men det er slet ikke omtalt i artiklen af Naser Khader var løsgænger på noget tidspunkt. Jeg synes at det er en uskik at sætte en kategori på artikel som ikke er omtalt i artiklen. Kinamand 1. nov 2008, 10:45 (CET)
Helt enig i det sidste, jf. mit tip i afsnittet foran. Ser i øvrigt at kategorien foreslås omdøbt. Husk at det kan gøres med en bot når/hvis der er enighed om det. --MGA73 1. nov 2008, 22:37 (CET)
Det er givet rigtigt, at Khader formelt har kunnet betragtes som løsgænger i en periode, fordi Ny Alliance ikke af lovsekretariatet var anerkendt som et parti, men som fremhævet af Kinamand var han rent faktisk medlem af Ny Alliance den dag han brød med Det Radikale Venstre. Definitorisk er det vel så et spørgsmål, om man er "løsgænger", hvis man ellers er tilknyttet politisk parti, hvilket gør kategorien noget suspekt. Det er ikke så hensigtsmæssigt at sætte Pia Kjærsgaard i kategorien ud fra en formodning om, at hendes forløb formentlig har været det samme. Indsættes der personer i kategorier, hvor det måske kan være lidt overraskende at finde disse, bør der være et skærpet krav til dokumentation. --Pugilist 5. nov 2008, 18:31 (CET)
Jeg har fjernet Pia fra kategorien, da den antagelse givetvis var forkert. Hvad angår Khader er sagen nu en ganske anden. Khader VAR løsgænger i den periode jeg har nævnt i artiklen. At han ene mand melder sig ind i et nyt parti der ikke er repræsenteret i Folketinget ændrer ikke det faktum. Jacob Haugaard var også medlem af Sammenslutningen af Bevidst Arbejdssky Elementer. Det gjorde ham ikke mindre løsgænger af den grund. Jeg mener iøvrigt jeg har beskrevet dette i artiklen om samme, men du skal da være velkommen til at indsætte de nødvendige skabeloner. Mvh. --Poker-DM 5. nov 2008, 18:45 (CET)

Skabelon-humor[rediger kildetekst]

LOL! Den her skabelon burde vi indføre som standard :-D --Brandsen 23. nov 2008, 02:59 (CET)

Det vil jeg da næsten ikke håbe :D --Poker-DM 24. nov 2008, 17:04 (CET)
Hehe, den er da god humor :-) --Brandsen 27. nov 2008, 00:32 (CET)

Vi ved det godt[rediger kildetekst]

Hej Poker-DM. Du har nu været inde med 'bette tips' til flere af Wikipedias garvede brugere og administratorer, som har 4+ års erfaring med projektet. Det kan godt være at det er velment, men spar dig besværet for vi ved det godt, og nogle af os er nok så elitære at vi bliver gnavne når en 'grønskolling' som du kommer og vil belære os om hvordan Wikipedia fungerer. Hvad angår beskrivelsesfeltet så ved jeg skam godt hvordan det bruges - det er bare ikke altid jeg gider at bruge det. --Lhademmor 27. nov 2008, 23:48 (CET)

Hej Lhademmor. Jeg er såvidt godt klar over at "i" godt ved det, men derfor kan det jo netop også undre at det ikke bliver effektueret i højere grad. Jeg synes bare det er grundlæggende forkert, at når sædvanen er, at tips SKAL efterfølges, så oplever man holdningen at tips senere hen blot skal efterfølges "når man lige gider" eller "man lige husker det", mens nye brugere og "grønskollinger" faktisk i værste fald kan risikere blokering netop for samme. De garvede brugere og administratorer burde vel netop gå forrest, om ikke andet så for vise os andre vejen for hvordan Wikipedia fungerer. At man har kørt bil i 25 år giver vel heller ikke automatisk ret til at man så godt må overskride hastighedsgrænser, blot fordi man ellers er klar over hvad den tilladte hastighed er, hvis man ellers lige gad overholde den. Men bevares, jeg kan da i princippet være ligeglad, - jeg får ikke provision hvergang der er en der udfylder beskrivelsesfeltet, og hvis mine bette tips bliver tolket som de værste provokationer, så skal jeg da nok lade være :) Mvh. --Poker-DM 30. nov 2008, 03:26 (CET)
Ja, jeg ved sådan set godt du har ret, og at 25 års erfaring ikke giver folk lov til at køre sindssygt. Det er mig der er dum og doven, jeg vil prøve at bestræbe mig på at beskrive noget mere, men jeg garanterer ikke noget - det er jeg blevet for magelig til :P --Lhademmor 30. nov 2008, 12:52 (CET)
Jeg synes, at det er meget fint, at Poker-DM giver kommentarer og jeg håber ikke, at han lader sig skræmme. Jeg er helt enig med Poker-DM i, at erfarne brugere burde være gode eksempler. Jeg vil til gengæld også rose Lhademmor for at bruge tiden på at "tippe" om at det ikke er alle, der gider høre det, for det er da synd hvis nogen bliver "sure" på Poker-DM for at gøre et godt arbejde.
Men for at det ikke skal lyde som dovenskab når erfarne bruger "springer" over, så kunne man sige, at nogle ændringer er så godt som selvforklarende, og at det kun er i sådanne tilfælde (og ved glemsomhed) at beskrivelsesfeltet kan springes over. Så hvis "gamle" glemmer beskrivelsesfeltet ofte eller i væsentlige tilfælde, så synes jeg stadig, at man kunne give tippet. Måske skulle vi lave en mere humoristisk skabelon til gamle, så den kunne give med et glimt i øjet. Fx
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Kom nu. Så gammel er du vel ikke, at du ikke kan huske hvordan det var at være ny? Kan du ikke huske hvor god en hjælp det var, når beskrivelsesfeltet var udfyldt? Og en god beskrivelse er jo samtidig en god reklame for dine gode rettelser, så hvorfor ikke skrive et par ord om det? Med venlig hilsen MGA73 4. dec 2008, 09:05 (CET)

Hej Poker-DM. Husk lige også at signere tip - også når du giver dem samtidig med velkomsten. Det er meget nemmere at overskue hvordan og hvornår de er afgivet så. --CarinaT 1. feb 2009, 11:26 (CET)

Det er så i orden :) --Poker-DM 2. feb 2009, 06:47 (CET)