Diskussion:Den hollandske guldalder

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Den hollandske guldalder er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Den hollandske guldalder har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 17, 2012.

Huskeliste for Den hollandske guldalder: rediger · historik · overvåg · opdater

Jeg har udnævnt denne artikel til "lovende", men er ved gennemlæsningen faldet over nogle punkter til forbedring:

  1. skelnen mellem noter fra den oprindelige tyske udgave og bemærkninger vedrørende oversættelsen: efter min mening en uheldig deling, især hvis (når) artiklen yderligere forbedres. Begge oplysninger bør bevares men under fælles overskrift: noter. Her kan man uden problemer have både kildehenvisningsnoter og andre forklarende noter. Eet system for noter er bedst.
  2. jeg savner tal og statistik i uhyggelig grad. Betydningen af både urbanisering og den nederlandske skibsfart burde helt bestemt udvides med flere tal og procenter, men generelt savner artiklen relevante statistikker.
  3. jeg savner helt klart enten en omtale af eller en henvisning til et sted med omtale af, at vor egen Christian 4. i høj grad og i flere henseender havde "den hollandske guldalder" som inspiration for sin politik.
  4. jeg synes, at artiklen i mange sammenhænge går for hurtigt og for let hen over de forhold, der konkret henvises til. Uanset, om vi taler om økonomiske forhold, videnskab, kunst og kultur (herunder alle delemner) synes jeg, at en uddybning er tiltrængt. Som artiklen er skrevet netop nu, forudsætter den en viden, som den ukyndige læser ikke kan forudsættes at have.
  5. jeg savner en omtale af tulipanboblen. Den er nævnt, men ikke beskrevet og forklaret.
  6. jeg savner en omtale af Nederlandenes afsmittende virkning fx. i den nordiske skibsfart og for den danske studehandel.

Hvis der kunne rettes op på disse forhold, burde artiklen ophøjes. hilsen --Rmir2 6. jan 2012, 17:10 (CET)

Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
WikiProjekt Nederlandene
WikiProjekt Nederlandene
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Nederlandene. Projekt er lavet ifor at koordinere dækningen af Nederlandene-artikler på Wikipedia.
Er du interesseret? Rediger artiklen eller besøg projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytteforslag: Den hollandske guldalder

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Da "Holland" endnu ikke fandtes i 1600-tallet, er navnet Den hollandske guldalder totalt forkert. Derfor foreslå jeg at flytte artiklen til: "Den forenede nederlandenes guldalder". Husk at der kun i 1800-tallet fandtes et "Holland", ikke tidligere!  •   Rodejong   💬 ✉️ 9. apr 2017, 01:00 (CEST)

Det hedder De Forenede Nederlande, så jeg tror at du ønsker artiklen flyttet til De Forenede Nederlandes guldalder. Det hedder den danske guldalder og artiklen hedder den hollandske guldalder, så hvis guldalder er det egentlig. Er det De Forenede Nederlandes?, er det hollandske? eller er det nederlandske?. --Patchfinder (diskussion) 10. apr 2017, 22:18 (CEST)

Guldalderen var i 1600 tallet. Så det er De Forenede Nederlandes guldalder.  •   Rodejong   💬 ✉️ 10. apr 2017, 22:26 (CEST)

Det var dog en guldalder i det land vi kalder Holland, også her på da:wiki. --Honymand (diskussion) 24. jun 2017, 11:02 (CEST)
  •  Flyt ikke - En simpel googlesøgning understøtter også dette. --Santac (diskussion) 21. aug 2017, 13:52 (CEST)
Konklusion:
Det lader ikke til, at der er opbakning til flytningen. Vh. SorenRK (diskussion) 5. sep 2017, 17:14 (CEST)

Jeg vil henstille, at afsnittet om udforskningen af Hollands guldalder oprettes som et specielt afsnit fx. placeret sidst i artiklen i stedet for at indgå i indledningen. Ellers en flot artikel.--Rmir2 10. aug 2010, 10:51 (CEST)

Artiklen er under oversættelse i det mindste de næste uger, så du kunne måske vente med at flytte rundt på indholdet til alle afsnit fra det tyske forlæg er sat ind ? -- Mvh PHansen 10. aug 2010, 11:36 (CEST)

Ok - jeg var ikke klar over, at du fortsat har arbejde med denne. venlig hilsen --Rmir2 10. aug 2010, 14:37 (CEST)

nogle velmente bemærkninger[rediger kildetekst]

(flyttet til Huskeliste)

Hollandske / Nederlandske[rediger kildetekst]

Da "Holland" endnu ikke fandtes i 1600-tallet, er navnet totalt forkert. Derfor foreslå jeg at flytte den til "Den forenede nederlandenes guldalder". Husk at der kun i 1800-tallet fandtes et "Holland", ikke tidligere!  •   Rodejong   💬 ✉️ 9. apr 2017, 00:09 (CEST)