Diskussion:Skarp

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag[rediger kildetekst]

Sletningsforslag: Skarp

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Et opslagsord i en encyklopædi kan ikke være et adjektiv. Mvh. PHE77 (diskussion) 2. dec 2018, 13:05 (CET)

Det kan det nu godt, men vi foretrækker navneord, så Sammenskriv til Skarphed. --Palnatoke (diskussion) 2. dec 2018, 13:42 (CET)
Har du da et eksempel på, at adjektiver eller for den sags skyld verber er opslagsord på Wikipedia? I en ordbog som fx Wiktionary giver det naturligvis mening. Mvh.PHE77 (diskussion) 2. dec 2018, 13:53 (CET)
  •  Kommentar - I dette tilfælde er der jo faktisk nævnt et navneord som én af betydningerne, nemlig (knivs)æg. Men dén betydning er allerede dækket ind af artiklen Æg (kant). Så måske er der mest af alt brug for en oprydning af den flertydige artikel "skarp". Vh. SorenRK (diskussion) 2. dec 2018, 14:07 (CET)
  • Hurtigslet "Artiklen" er det rene ævl og en blanding af et ordbogsopslag og et essay. Indsætter {{Uencyklopædisk}} og {{Ingen kilder}} og {{Ordbog}}. Adm'erne skal slette den slags med det samme, som man gør på andre sprogs W'er. --Madglad (diskussion) 2. dec 2018, 15:55 (CET)
  • Behold - absolut et notabelt emne men som flertydighedsartikel. Rmir2 (diskussion) 2. dec 2018, 16:32 (CET)
  • Slet Som den er skrevet pt. hører den hjemme på wiktionary. da-Wiktionary mangler faktisk dette ord, så hvis nogen er skarp (!) til wiktionary artikler kan de måske flytte indholdet - den kan nok ikke kopieres direkte. Bemærk at selvom der er hele to navneords-betydninger af skarp, så er der tale om arkaisk brug undtagen i sammensatte betydning, og de ville skulle dækkes af hver sin artikel der formentlig ville blive umådeligt korte artikler. --Honymand (diskussion) 2. dec 2018, 18:10 (CET)
  • Spørgsmål til Honymand: kan du forklare, hvordan denne flertydighedsartikel adskiller sig fra andre artikler af samme type - eller sagt med andre ord: hvorfor netop denne artikel ikke bør bevares som en flertydighedsartikel? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 2. dec 2018, 18:19 (CET)
    • Svar til Rmir2: Men det er jo ikke en flertydighedsartikel, for den henviser ikke til andre artikler der også hedder "Skarp". Der er ingen "Skarp ammunition", "Skarp (kniv)" osv. Så den adskiller sig temmelig kraftigt fra andre flertydighedsartikler. --Honymand (diskussion) 7. dec 2018, 21:03 (CET)
  • Behold - At de fleste opfatter skarp som udelukkende et adjektiv ændrer ikke ved at artiklen som den er nu, opfylder et oplysende og forklarende formål. --Jørgen (diskussion) 3. dec 2018, 08:28 (CET)
Konklusion:
Artiklen beholdes.
- Sarrus (db) d. 16. dec 2018, 13:02 (CET)