Mette Touborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Mette Touborg
Borgmester i Lejre Kommune
Nuværende
Overtaget embede 
1. januar 2010
Foregående Flemming Jensen (V)
Næstformand i SF
Nuværende
Overtaget embede 
15. april 2012
Foregående Meta Fuglsang
Personlige detaljer
Født 15. december 1973 (41 år)
Nationalitet Dansk
Politisk parti Socialistisk Folkeparti
Ægtefælle(r) Jan Diedrichsen Hansen

Mette Touborg (født 15. december 1973), bosiddende i Lyndby i den sydlige del af Hornsherred og lokalpolitiker for SF i Lejre Kommune, hvor hun har været borgmester siden Kommunalvalget 2009. Efter SF's landsmøde 13.-15. april 2012 blev hun af partiets landsledelse valgt som en af to næstformænd i partiet. 31. januar 2014 meddelte hun på sin Facebook-side at hun som næstformand i SF, følger sin formand og derfor ikke genopstiller som næstformand[1].

Mette Touborg er datter af forhenværende MF Kristen Touborg og regionsrådsmedlem Anna Marie Touborg. Hun er opvokset i Vestjylland og var i gymnasietiden med til at oprette SFU i Lemvig. Blev derefter uddannet som sygeplejerske samtidig med at hun undervejs var fagpolitisk aktiv. Mette Touborg har været aktiv i lokalpolitik siden kommunalvalget i 2005, hvor hun blev indvalgt som repræsentant for Socialistisk Lokalliste

Ved kommunalvalget 2009 stillede Mette Touborg op for SF og hun blev den kandidat i Lejre Kommune, der fik flest personlige stemmer, og SF kunne sammen med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre etablere et flertal, der kunne vælte den tidligere stærke Venstre-dominans i kommunen, samtidig med at Mette Touborg kunne afløse Flemming Jensen (Venstre) som borgmester.

Mette Touborg er også repræsentant for SF i bestyrelsen for Kommunernes Landsforening.[2]

Søsteren Karen Touborg er folketingskandidat i Nordjylland.[3]

Referencer[redigér | redigér wikikode]