Wikipedia:Flytteforslag/Kategori:Sport på Cypern

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg foreslår, at vi flytter kategorien til Kategori:Sport i Cypern, fordi man nok først og fremmest associerer "på" med den geografiske ø af dette navn, mens "i" tilsvarende bruges om nationen, der ligger på øen. I almindelighed er vi interesseret i at kategorisere efter nationer, og her kommer et mere vægtigt argument ind i billedet: Næsten alle andre kategorier af den slags (fx Kategori:Sport i Letland, Kategori:Sport i Østrig og Kategori:Sport i Chile) bruger "i". Så ønsket er også en harmonisering.

Zoizit har netop oprettet "i"-kategorien, givetvis lidt forundret over, at den ikke fandtes allerede.

Vedtages flytningen, formoder jeg, at vi uden videre omsvøb kan gøre tilsvarende for andre anomalier som Kategori:Sport på Cuba.

  •  Flyt - Per ovenstående --Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. aug 2016, 18:02 (CEST)
  •  Flyt - er enig med Arne --Zoizit (diskussion) 26. aug 2016, 20:30 (CEST)
  •  Flyt - Helt enig, så længe en ø udgør en statslig, eller statslignende enhed, er vi vel enige om at bruge forholdsordet "i" ikke "på". mvh Per (PerV) (diskussion) 27. aug 2016, 12:49 (CEST)
  •  Flyt - Som de øvrige. --Pugilist (diskussion) 27. aug 2016, 21:18 (CEST)
Konklusion:
Jeg har nu flyttet de to artiker, der var i Kategori:Sport på Cypern over i Kategori:Sport i Cypern og slettet førstnævnte. Dernæst flyttede jeg Kategori:Sport på Cuba til Kategori:Sport i Cuba og flyttede artiklerne fra førstnævnte til sidstnævnte, eftersom ingen protesterede over dette forslag. Findes der flere eksempler som disse, kan de også flyttes.
- Sarrus (db) d. 26. dec 2016, 20:03 (CET)