Åbent forhold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Et åbent forhold er et parforhold der er seksuelt ikke-monogamt. Begrebet adskiller sig fra polyamori ved at det generelt indikerer at der er et primært følelsesmæssigt og intimt forhold mellem to parter, der bliver enige om at der i mindste er en mulighed for et seksuelt eller følelsesmæssigt forhold med andre.

Åbne forhold inkluderer alle typer romantiske forhold (dating, ægteskab osv.) som er åben.[1] Et åbent forhold er et forhold, hvor én eller flere parter har tilladelse til at have et romantisk eller seksuelt forhold til personer uden for det åbne forhold. Dette er i modsætning til traditionellet "lukkede" forhold, hvor begge parter er enige om udelukkende at have et forhold til den anden part. Konceptet med åbne forhold er kendt siden 1970'erne.[2]

Der findes flere forskellige typer af åbne forhold, inklusive:

  • Forhold med flere partnere, mellem tre eller flere partnere, hvor et seksuelt forhold ikke optræder mellem alle de involverede parter.[3]
  • Hybridforhold, hvor én part er ikke-monogam og den anden er monogam.[3]
  • Swinging, hvor singler eller partnere i et parforhold dyrker sex med andre som en rekreationel eller social aktivitet.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Our bodies, ourselves: a new edition for a new era. Simon and Schuster. 19. april 2005. s. 165–. ISBN 978-0-7432-5611-7. Hentet 25. november 2011.
  2. ^ Doheny, Kathleen. "The Truth About Open Marriage". Web MD. Hentet 8. juni 2013.
  3. ^ a b Taormino, Tristan (1. maj 2008). Opening up: a guide to creating and sustaining open relationships. Cleis Press. s. 13–. ISBN 978-1-57344-295-4. Hentet 20. november 2011.
FamilieSpire
Denne artikel om familie og parforhold er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.