Željko Ražnatović

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Zeljko Raznjatovic alias Arkan (17. april 195215. januar 2000) var en kendt serbisk militærleder, han var bl.a. lederen af den serbiske elitesoldat-gruppe, Arkans Tigre. Han blev dræbt i Beograd, Serbien i januar 2000, før han nåede at blive anklaget ved Den Internationale Domstol i Haag.

Han blev født i 1952 i en lille by i Slovenien af serbiske forældre og flyttede tidligt i sit liv til Beograd i Serbien, derfor så han sig selv som serber.

1991 – 1995[redigér | redigér wikikode]

I 1991 – 1995, i den tidsperiode var Arkan og han tigre Arkans Tigre meget aktive, de menes at stå bag flere sager om mordbrand, massemord, etnisk udrensning bl.a. drab på 2.500 bosniere i 1992, og medvirken i massakren i Srebrenica 1995, samt voldtægt af kroatiske og bosniske kvinder. Efter Krigen i Bosnien-Hercegovina, blev Arkan og hans tigre mere anonyme, men i 1998, da der blev problemer i den tidligere serbiske provins Kosovo deltog de i nedkæmpelsen af albanske oprørere. De var muligvis også indblandet i intimidering, samt overgreb på civile kosovoalbanere.

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg