A.W. Boesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Drammenselven. Olje på lerret ca. 1840. Tilhører Nasjonalgalleriet

August Wilhelm Boesen (12. august] 181217. november 1857 i Bologna) var en dansk maler.

Boesen var Søn af provst Jens Frederik Boesen. Han besøgte Kunstakademiet, men trådte ud af Gibsskolen for at blive landskabsmaler. Efter at have udstillet fra 1836 fik han i 1845-47 Akademiets rejseunderstøttelse og opholdt sig navnlig i Italien. Under en senere rejse døde han i Bologna 17. november 1857. Han var gift med Mathilde Sommer. Den Kongelige Malerisamling ejer et ungdomsarbejde fra Norge og to af hans italienske billeder. Hans arbejder udmærkede sig næsten alle ved et heldigt valg og god anordning, men udførelsen savnede energi og individualitet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel bygger hovedsagelig på Biografi(er) af Philip Weilbach i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 2. bind, side 460, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Personer i Dansk Biografisk Leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.


A.W. BoesenKunstindeks Danmark/Weilbachs Kunstnerleksikon