A.W. Boesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
A.W. Boesen
Født 12. august 1812Rediger på Wikidata
Vigerslev (Københavns Kommune)Rediger på Wikidata
Død 17. november 1857 (45 år)Rediger på Wikidata
BolognaRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Drammenselven. Olie på lærred ca. 1840. Tilhører Nasjonalgalleriet

August Wilhelm Boesen (12. august 181217. november 1857 i Bologna) var en dansk maler.

Boesen var Søn af provst Jens Frederik Boesen. Han besøgte Kunstakademiet, men trådte ud af Gibsskolen for at blive landskabsmaler. Efter at have udstillet fra 1836 fik han i 1845-47 Akademiets rejseunderstøttelse og opholdt sig navnlig i Italien. Under en senere rejse døde han i Bologna 17. november 1857. Han var gift med Mathilde Sommer. Statens Museum for Kunst ejer et ungdomsarbejde fra Norge og to af hans italienske billeder. Hans arbejder udmærkede sig næsten alle ved et heldigt valg og god anordning, men udførelsen savnede energi og individualitet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Philip Weilbach i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 2. bind, side 460,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.