A Thousand Acres

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
A Thousand Acres
Overblik
Genre Drama
Instrueret af Jocelyn Moorhouse
Produceret af Marc Abraham
Lynn Arost m.fl.
Manuskript af Jane Smiley (romanforlæg)
Laura Jones
Baseret på A Thousand Acres Rediger på Wikidata
Musik af Richard Hartley
Fotografering Tak Fujimoto
Klip Maryann Brandon
Medvirkende Jessica Lange
Michelle Pfeiffer
Jennifer Jason Leigh
Jason Robards
Distributør Buena Vista Pictures
Udgivelsesdato 19. september 1997 (USA)
3. juli 1998 (Danmark)
Censur 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Længde 105 min.
Oprindelsesland USA
Sprog engelsk
Links
på IMDb
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

A Thousand Acres er en amerikansk familiedramafilm fra 1997 instrueret af Jocelyn Moorhouse med Jessica Lange, Michelle Pfeiffer og Jennifer Jason Leigh i rollerne som tre søstre i nyfortolkning af William Shakespeares Kong Lear.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Larry Cook (Jason Robards) har bygget en anselig farm på 1000 acres op i det flade og frugtbare Iowa, men han er ved at være gammel, og for at føre farmen videre tilbyder han at overdrage ligeligt til sine tre døtre, den forsonlige Ginny (Jessica Lange), den uforsonlige Rose (Michelle Pfeiffer) og mere neutrale Caroline (Jennifer Jason Leigh). De to første bor med deres familier umiddelbart ved faderens farm og accepterer tilbuddet, mens Caroline, der er flyttet fra egnen og blevet advokat, umiddelbart udtrykker usikkerhed. Dette tager faderen hende ilde op og giver derpå farmen til de to ældste døtre, mens han selv bliver boende i hovedbygningen.

Der vendes snart op og ned på relationerne, blandt andet fordi faderen fortryder sin generøsitet. Også naboens hjemvendte søn Jess (Colin Firth) skaber gnidninger hos Ginny og Rose, og da Rose over for sin storesøster afslører minder fra deres barndom, som Ginny havde fortrængt, giver det yderligere omvæltninger. Faderen finder sammen med Caroline igen, og hans fortrydelse resulterer i et sagsanlæg mod de to ældste døtre, som han dog ender med at tabe, da han i retten taler i vildelse og tydeligvis har mistet sin virkelighedssans.

Undervejs tager Ginny sit liv op til revision og forlader manden Ty (David Carradine), mens Roses forhold til Jess koster hendes mand Peter (Kevin Anderson) livet, fordi han drukner sit nederlag med alkohol og kører galt i fuldskab. Ginny og Rose har ikke kontakt i en længere periode, men da Rose ligger for døden på grund af cancer, vender Ginny tilbage og lover at tage sig af Roses to døtre. Hun ønsker dog ikke også at overtage farmen, der efterhånden er symbol på alle hendes problemer i fortiden.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Baggrund og produktion[redigér | rediger kildetekst]

Filmens manuskript bygger på romanen af samme navn af Jane Smiley, der igen har Kong Lear af William Shakespeare som udgangspunkt. I denne er Lear den aldrende patriark, der har tre døtre, og i filmen har de tre døtre navne, der har samme forbogstaver som Lears døtre: Ginny – Goneril, Rose – Regan samt Caroline – Cordelia.

Skønt ikke krediteret er den ene af hovedrolleindehaverne, Michelle Pfeiffer, medproducer på filmen.

Eksterne Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]