Aalborg Universitet Esbjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg "AUE" omdirigeres hertil. For den tyske by, se Aue (Sachsen).

Aalborg Universitet Esbjerg (tidligere kendt som AUE og AAUE, men benævnes nu AAU-Esbjerg) er organisatorisk en afdeling (institut) under Aalborg Universitet, men er geografisk lokaliseret i Esbjerg. Instituttets officielle navn er "Esbjerg Tekniske Institut", tidligere "Institut for Kemi og Anvendt Ingeniørvidenskab".

AAU-Esbjerg danner p.t. (november 2014) rammen om hverdagen for ca. 700 studerende og 110 ansatte. Universitetet uddanner primært diplom, civilingeniører, men også medialoger, selvom denne uddannelse blev permanent lukket for optag i 2015 grundet fremdriftsreformen. Tidligere har uddannelsen fiskeriteknologi haft base på AAU-Esbjerg, men denne er nu flyttet til Holstebro.

Det nuværende institut blev skabt ved en fusion i 1995, mellem det daværende Ingeniørhøjskolen Esbjerg og Aalborg Universitet. Siden fusionen er antallet af elever steget støt, og der har været behov for udvidelser af de fysiske rammer i flere etaper. Senest i 2015 blev den nybyggede C2-fløj, hvori der er topmoderne laboratorier til både bl.a. Kemi- og Energi- uddannelserne, samt kontorer og grupperumsfaciliteter, indviet samtidig med en renovering og modernisering af B- og C1-fløjene. Derudover er der planer om omfattende renovering D-fløjen, som tidligere husede laborarorier. Disse planer er dog, af økonomiske årsager sat på pause på ubestemt tid.

Især har en massiv satsningen på informationsteknologi, med oprettelsen af en afdeling for software- og medieteknologi (Department of Software and Media Technology), samt uddannelser der er skræddersyet til olie- og offshore-branchen i Nordsøen tiltrukket mange studerende.

Studenterorganisationen på AAU-Esbjerg hedder DSR-SE, og studenterbaren "Smuthullet".

Historisk[redigér | redigér wikikode]

Det der i dag er Aalborg Universitet Esbjerg, hviler på et fundament som blev påbegyndt i 1964 da Esbjerg Bygningsteknikum blev oprettet. Dette skete efter en årelang indsats med at overbevise centraladministrationen om behovet for tekniske uddannelser i Esbjerg. En række lokale entreprenører havde et stort behov for teknisk kyndige medarbejdere til brug i deres virksomheder, og det lykkedes dem at overbevise København om at dette behov skulle opfyldes med en lokal ingeniøruddannelse. Dette forhindrede dog ikke en omtumlet tilværelse de første år, hvor institutionen flere gange var lukningstruet, men den fik lov at bestå, og kunne i 1968 flyttede ind i nyetablerede bygninger på stedet hvor universitetet også i dag er lokaliseret.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°29′29.65″N 8°26′50.38″E / 55.4915694°N 8.4473278°Ø / 55.4915694; 8.4473278


Gnome-dev-camera.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.