Abbotsford

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Abbotsford
Abbotsfords byvåben
Blason ville ca Abbotsford.svg
Downtownabbotsford.JPG
Overblik
Land Canada Canada
Provins British Columbia
Grundlagt 1892 Rediger på Wikidata
Postnr. V2T 1V3 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 141.379 (2016) Rediger på Wikidata
 - Areal 376 km²
 - Befolkningstæthed 376 pr. km²
Andet
Tidszone Pacific Time Zone Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 38 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.abbotsford.ca
Oversigtskort

Abbotsford er en by i British Columbia i Canada beliggende ca. 60 km øst for Vancouver. Abbotsford er British Columbias femtestørste by med 141.379(2016) indbyggere. Abbotsfords største erhverv er landbrug. Abbotsford ligger på sydsiden af Fraserfloden i en dal, som er kendt som Fraser Valley. Luftforurening har været et stort problem i området, fordi forureningen fra Vancouver hænger mellem bjergene ved Abbotsford.

De rige bor i Eagle Mountain området i den østligste del af byen, hvor der har været en voldsom vækst i perioden 2000-2012. Den vestlige del er primært beboet af indvandrere fra Punjab. Den gamle del af Abbotsford er fra ca. 1900, og her er mange af de gamle bygninger velbevaret. I denne del af byen holder de mange prostituerede til, og der er også åbenlys handel med hash og "meth".

Abbotsford er kendt for at være den by i Canada med flest biltyverier og har også igennem i årrække været den by med flest mord per indbygger. Det er dog faldet helt ned til 0 i 2011.[1]

Turismen er vokset meget i de sidste par år[hvornår?] i Abbotsford. Abbotsfords lufthavn er et billigt alternativ til Vancouvers lufthavn.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Abbotsford sheds title as murder capital of Canada". The Star. 3. januar 2012. Hentet 29. maj 2018.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]