Abbotsford

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Abbotsford
Abbotsfords byvåben
Blason ville ca Abbotsford.svg
Downtownabbotsford.JPG
Overblik
Land: Canada Canada
Provins: British Columbia
Grundlagt: 1892Rediger på Wikidata
Postnr.: V2T 1V3Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere: 133.497 (2011)[1]Rediger på Wikidata
 - Areal: 376 km²
 - Befolkningstæthed: 355 pr. km²
Andet
Tidszone: Pacific Time ZoneRediger på Wikidata
Højde m.o.h.: 38 mRediger på Wikidata
Hjemmeside: www.abbotsford.ca
Oversigtskort

Abbotsford er en by i British Columbia i Canada beliggende ca. 60 km øst for Vancouver. Abbotsford er British Columbias femtestørste by med 133.497(2011) indbyggere. Abbotsfords største erhverv er landbrug. Abbotsford ligger på sydsiden af Fraserfloden i en dal, som er kendt som Fraser Valley. Luftforurening har været et stort problem i området, fordi forureningen fra Vancouver hænger mellem bjergene ved Abbotsford.

De rige bor i Eagle Mountain området i den østligste del af byen, hvor der har været en voldsom vækst i perioden 2000-2012. Den vestlige del er primært beboet af indvandrere fra Punjab. Den gamle del af Abbotsford er fra ca. 1900, og her er mange af de gamle bygninger velbevaret. I denne del af byen holder de mange prostituerede til, og der er også åbenlys handel med hash og "meth".

Abbotsford er kendt for at være den by i Canada med flest biltyverier og har også igennem i årrække været den by med flest mord per indbygger. Det er dog faldet helt ned til 0 i 2011.[2]

Turismen er vokset meget i de sidste par år[hvornår?] i Abbotsford. Abbotsfords lufthavn er et billigt alternativ til Vancouvers lufthavn.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Oplysningen er fra Wikidata, som ikke har kilder til den.
  2. ^ "Abbotsford sheds title as murder capital of Canada". The Star. 3. januar 2012. Hentet 29. maj 2018. 
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]