Adam & Noah

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Adam & Noah
Personlig information
Aktive år 2012-nu

Adam & Noah dækker over to komiske figurer der er kendt fra deres satiriske videoklip. Karaktererne spilles af Joel Hyrland (Adam) og Hadi Ka-Koush (Noah).

Videoklippene er typisk af 20-60 sekunders varighed som de deler på sociale medier som YouTube og Facebook.[1][2] I videoklippene undrer de sig på perkerdansk med selvironiske karikaturer over danskernes vaner og traditioner og kommenterer på disse. Videoerne, der fremstår i en dokumentarisk stil, er typisk optaget som en slags håndholdt selfie-film, optaget mens de går rundt i et bymiljø. Hver video begynder med spørgsmålet "hvad sker der dansker?".[3] Den skæggede Noah bærer hue og er den snakkesalige, mens Adam med kasketten vil typisk sige blot bekræfte Noahs kommentarer med et "ja".

Adam & Noah figurerne opstod i 2012 med en teaterforestilling om fordomme ved navn En Kliché der spillede på Teater Vestvolden, Det Kongelige Teater v. Ofelia Beach samt en skoleturné der turnerede i hele Danmark.[4][5][6][7]

Parret blev dog først et etableret navn i Danmark i 2015 efter den første video på Facebook gik viralt. Drengene fik de efterfølgende måneder over 100.000 nye følgere på Facebook og adskillige millioner visninger, hvilket resulterede i et besøg i GO' Morgen DanmarkTV 2 samt adskillige videoer vist henover sommeren på DR i forbindelse med DR's dækning af Folketingsvalget 2015.[8][9]

Fra november 2015 til august 2016 lavede de 10 afsnit på DR med titlen Hvad sker der dansker.[10][11] Den 5. og 6. februar 2016 spillede Adam & Noah deres første store live comedy show på Bremen Teater.

I efteråret 2016 annoncerede Adam & Noah deres 2. Danmarks Tour ved navn "Klogskab". I november 2016 delte de flere små klip på Facebook fra deres første show, hvilket resulterede i at samtlige billetter til forårstour'en blev revet væk på blot 3 uger. 15.000 sikrede sig dermed billetter til deres 2. Danmarks tour, som blandt andet indebar to udsolgte shows i DR Koncertsalen samt 8 udsolgte shows på Bremen Teater i København. Pga. den store efterspørgsel valgte Adam & Noah at lancere endnu en tour med showet "Klogskab" i efteråret 2017, hvor de vil besøge flere byer i Danmark og komme længere ude i flækkerne, som de selv beskriver det. Rundt regnet har Adam & Noah sat 32.000 billetter til salg på deres kommende tour.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]