Agoda

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Agoda.com
Agoda.com
URL-adresse Agoda.com
Sidens type Hotel booking
Sprog Flere
Ejer(e) Priceline.com
Lanceret 1998
Slogan smarter hotel booking
Sidens status Online

Agoda.com er et rejsebureau og én af verdens førende online hotelværelsesudbydere (online travel agency - OTA), der er specialiseret i at tilbyde reservationer af hoteller over hele verden, især i Asien. Dets hovedkvarter ligger i Singapore og har større forretningsaktiviteter i Bangkok, Kuala Lumpur, Tokyo, Sydney, Hongkong og Budapest samt yderligere supportkontorer i større byer i Asien, Afrika, Mellemøsten, Europa og Nord-/Sydamerika.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Virksomheden blev grundlagt sidst i 1990’erne i Phuket i Thailand under navnet PlanetHoliday.com. Idéen bag var at udnytte den daværende opblomstring af søgemaskiner på internettet til at give kunder hotel- og rejseinformation. I 2003 blev PrecisionReservations.com tilføjet som partner, og i 2005 blev begge selskaber sammenlagt under Agoda Company Pte. Ltd, der blev registreret Singapore.

Overtagelse[redigér | redigér wikikode]

I november 2007 blev virksomheden opkøbt af Priceline.com (Nasdaq:PCLN) og blev dermed det tredje internationale opkøb for verdens største udbyder af hotelværelser.[1] Per medio 2013 tilbyder virksomheden mere end 300.000 hoteller over hele verden og har mere end 1.200 medarbejdere i over 20 lande. Virksomhedens hjemmeside er tilgængelig på 38 sprog, der bl.a. inkluderer kinesisk, engelsk, fransk, tysk, spansk, japansk, russisk, koreansk og thailandsk.

Forretningsaktiviteter[redigér | redigér wikikode]

Agoda.com's "Bedste Pris-garanti" garanterer den laveste pris på hotelværelser. Hjemmesiden har også hotelanmeldelser fra godt fem millioner kunder. Kundeservice er tilgængeligt via e-mail eller telefon 24 timer i døgnet, 365 dage om året og på 17 forskellige sprog. Agoda.com har også en mobilapplikation til både iOS[2] og Android[3], der tilbyder fuld funktionalitet fra hjemmesiden.

Udmærkelser[redigér | redigér wikikode]

Agoda.com vandt i 2008 og 2012 Travelmole Web Awards Asias pris i kategorien ”Bedste overnatningshjemmeside” (Best Accommodation Site).[4]

Medlemsskaber[redigér | redigér wikikode]

Agoda.com har været medlem af PATA (Pacific Asia Travel Association) siden 2006.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kategorier[redigér | redigér wikikode]