Agoda

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Agoda.com
Agoda.com
URL-adresse Agoda.com
Sidens type Hotel booking
Sprog Flere
Ejer(e) Booking Holding inc
Lanceret 1998
Slogan smarter hotel booking
Sidens status Online

Agoda er et online rejsebureau, der er specialiseret i at tilbyde reservationer af hoteller over hele verden, især i Asien. Dets hovedkvarter ligger i Singapore og har større forretningsaktiviteter i Bangkok, Kuala Lumpur, Tokyo, Sydney, Hongkong og Budapest samt yderligere supportkontorer i større byer i Asien, Afrika, Mellemøsten, Europa og Nord-/Sydamerika.

Firmaet er i dag ejet af Booking Holdings inc, der ejer en lang række rejse- og bookingrelaterede tjenester, herunder Booking.com og Priceline.com.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Virksomheden blev grundlagt sidst i 1990’erne i Phuket i Thailand under navnet PlanetHoliday.com. Idéen bag var at udnytte den daværende opblomstring af søgemaskiner på internettet til at give kunder hotel- og rejseinformation. I 2003 blev PrecisionReservations.com tilføjet som partner, og i 2005 blev selskaberne sammenlagt under Agoda Company Pte. Ltd, der blev registreret Singapore.

Overtagelse[redigér | redigér wikikode]

I november 2007 blev virksomheden opkøbt af Priceline (Nasdaq:PCLN) og blev dermed dennes tredje internationale opkøb.[1] Per medio 2013 formidler virksomheden værelser på mere end 300.000 hoteller over hele verden, har mere end 1.200 medarbejdere i over 20 lande.

Forretningsaktiviteter[redigér | redigér wikikode]

Agodas hovedfunktion er at tilbyde søgning efter, sammenligning og booking af hotelværelser. Til brug for sammenligningen trækkes på anmeldelser fra såvel Agodas egne kunder som Booking Holdings andre sites.

Tjenesten tilbydes via firmaets hjemmeside, samt en mobilapplikation til både iOS[2] og Android[3].

Udmærkelser[redigér | redigér wikikode]

Agoda har i i 2008 og 2012 vundet Travelmole Asia Pacific Web Awards, hhv i kategorierne ”Best Accommodation Site" [4]og "Favorite Online Travel Site".[5]

Medlemskaber[redigér | redigér wikikode]

Agoda har været medlem af PATA (Pacific Asia Travel Association) siden 2006.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kategorier[redigér | redigér wikikode]