Phuket

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Karon Strand

Phuket (thailandsk: ภูเก็ต) ((tidligere: Tha-Laang eller Talang) er en ø og provins i det sydlige Thailand. Øen er den største i Thailand og er et populært turistmål. Buddhisme er den største religion på Phuket. Phuket betyder "kap af tin" på thailandsk. Phukets økonomi var traditionelt baseret på udvinding af tin, men er det ikke mere, fordi tinpriserne er så lave.

Den 26. december 2004 blev øen ramt af tsunamier udløst af en række undersøiske jordskælv langs en linje fra vest for Sumatra til Andamanøerne efter jordskælvet i Det Indiske Ocean. Cirka 250 mennesker blev dræbt, både turister og thailændere, men det var ikke så mange som i naboprovinsen Phang Nga, hvor der var mindst 4000 omkomne.

Turisme[redigér | redigér wikikode]

Det vigtigste turistområde på Phuket er Patong Strand; andre populære strande er Karon Beach, Kata Beach, Nai Harn Beach og Bang Tao Beach. Siden 1980-erne er Phuket blevet udviklet som turistmål. Øen er meget populær hos europæiske turister, blandt andre nordiske turister. Nogle steder findes der skilte skrevet på forskellige skandinaviske sprog.

Ifølge den prestigefulde Euromonitor Internationals 2017-opgørelse over verdens mest besøgte byer, ligger Phuket på en 11.plads med 10,6 millioner besøgende med mindst en overnatning. Bangkok indtager 2.pladsen på listen.[1][2][3]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Koordinater: 7°53′24″N 98°23′54″Ø / 7.89°N 98.3983°Ø / 7.89; 98.3983