Akrabbim

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Koordinater: 30°55′23″N 35°08′01″Ø / 30.92306°N 35.13361°Ø / 30.92306; 35.13361 Akrabbim (hebraisk: עקרבים) er antagelig den mest udbredte betegnelse for landskabet, der omgiver bjergpasset mellem den sydlige del af Det Døde Hav og Zin, es-Sufah, hvorfra der er adgang til Negevørkenen. Skorpioner siges at myldre i hele området, som også kaldes "Maaleh-acrabbim" i Jobs Bog 15:3. Området udgjorde grænsen til filistrene. Den gamle vej til Eilat blev i den israelske frihedskrig mod Rom benyttet af den israelske hær.

Udsigt over den gamle vej til Eilat i landskabet ved Akrabbim

Akrabbim er beskrevet således: "Landskabet Samaria, som ligger mellem Judæa og Galilæa, udløber fra en landsby ved det store plateau kaldet Ginea, og det slutter ved den akkrabenske højderyg og det er i det hele af samme natur som Judæa; begged disse lande er, omringet af bjerge og dale, meget frugtbare." [1]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "The Wars of the Jews (ed. William Whiston, A.M.) book 3, section 48


LandskabSpire
Denne artikel om et naturområde er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Israelsk geografiSpire
Denne artikel om israelsk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi