Aladdin (Disney-figur)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Aladdin (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Aladdin)
Aladdin
Wondercon 2014-7694 (13987721412).jpg
Information
Spillet af Mena Massoud, Scott Weinger Rediger på Wikidata
Race Araber Rediger på Wikidata
Arbejde Tyv Rediger på Wikidata
Ægtefælle Jasmin Rediger på Wikidata
Sprog Arabisk Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Aladdin er en fiktiv karakter der første gang optrådte i Disneys teatralske animerede film Aladdin, og efterfølgeren Jafar vender tilbage (1994) og Aladdin og de fyrretyve røvere (1996), og den animerede tv-serie, Aladdin, der foregår mellem de 2 efterfølgere. Han er baseret på Aladdin fra tusind og en nats eventyr. Han er på engelsk stemmelagt af Scott Weinger og på dansk af skuespiller og sangeren Søren Launbjerg. Hans engelsk sangstemme er indtalt af Brad Kane.

Tidlige år[redigér | redigér wikikode]

Aladdin blev født 18 år før begivenhederne i filmen (Aladdin), og meget lidt omkring hans fortid er blevet afsløret. Aladdin's far, Cassim, forlod familien kort efter sin søns fødsel. Aladdins mor døde da han var meget ung. Han tilegnede sig aldrig en rigtig uddannelse, men lærte meget fra hans tid som hjemløs på Agrabahs gader.

Da han var seksten, fulgte han en gruppe cirkusoptrædere. Optræderne ledte efter en magtfuld diamant. De blev senere fanget af diamanten, og Aladdin samt et andet medlem af troppen, en abe ved navn Abu, var de eneste, der overlevede katastrofen. De blev efter ulykken livslange venner.

Aladdin[redigér | redigér wikikode]

På flugt fra Palads vagterne[redigér | redigér wikikode]

Siden han var lille, var 18-årige Aladdin på flugt fra sultanens vagter. Vagterne indsatte jagten efter drengen og hans abe-ven, Abu, efter han stjal et stykke brød.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi