Alley Cat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

"Alley Cat" er et kendt instrumentalt musiknummer fra 1960, komponeret af danske Bent Fabricius-Bjerre. Nummeret hed oprindeligt "Omkring et flygel", fordi det blev skrevet som kendingsmelodi til tv-serien af samme navn, som Fabricius-Bjerre var vært for, og hvor forskellige kendte musikere og sangere blev inviteret i studiet.

Melodien blev et internationalt hit og fik navnet "Alley Cat" ved udgivelsen i USA, hvor pladeselskabet Atco Records ikke fandt den danske titel god nok og ønskede en titel, hvori et dyr indgik. Det siges, at Fabricius-Bjerre fandt den nye titel ved at læse et avisindlæg, underskrevet med dette navn. Komponisten havde ikke nogen kat, men det forhindrede ikke pladeselskabet i at markedsføre en historie om, at han var inspireret af sine to katte, Tim og Tom.

Nummeret gik ind som #7 på den prestigefyldte amerikanske hitliste Billboard Hot 100 i 1962. Året efter vandt "Alley Cat" en Grammy for bedste rock & roll indspilning. Fabricius-Bjerre mødte ikke op til prisoverrækkelsen, da han ikke troede det kunne være rigtigt at han var blevet nomineret.

I USA blev "Alley Cat" spillet til bryllupper, og til nummeret blev udviklet en speciel dans, som øger tempoet sammen med musikken.

Melodien blev inkluderet på Fabricius' debutalbum Alley Cat.

MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.